Strojna oprema
07.07.2005 10:10
Posodobljeno 16 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Brezžična omrežja se širijo – prodanih 200 milijonov WLAN čipov


Takšnih in podobnih WiFi čipov je na milijone.

Korporacija Broadcom, ki je širom sveta znana po svojih žičnih in brezžičnih omrežnih rešitvah, je objavila, da je v zadnjih treh letih proizvedla in prodala več kot 50 milijonov WLAN čipov, namenjenih brezžičnemu povezovanju računalnikov. Pri Broadcomu pravijo, da omenjena številka predstavlja okoli četrtino vse svetovne prodaje čipov za brezžično povezovanje. Tu pa se pohvale ne nehajo, predstavniki Broadcoma zatrjujejo, da so v preteklem letu (2004), po številu prodanih enot presegli celo prodajne številke Intela in njegove brezžične Centrino platforme. IDC-jevo poročilo za preteklo leto namreč navaja, da je Broadcom svoje konkurente presegel z vsaj 65 odstotkov višjo prodajo.

Trg brezžičnih izdelkov je izjemno rast dosegel v zadnjih letih s predstavitvijo zanesljivega in hitrega standarda IEEE 802.11g ter njegovo hitro implementacijo v izdelke različnih proizvajalcev. K porastu so seveda največ prispevali prav prenosniki, pri katerih je opremljenost z brezžičnim vmesnikom že del standardne opreme in je pravzaprav nepogrešljiva. Trgovci pa si visoko rast v prihodnje obetajo predvsem na račun dlančnikov, telefonov in drugih podobnih napravic.

Med največjimi Broadcomovimi partnerji na področju implementacije brezžične tehnologije najdemo podjetja Acer, Apple, Asus, Belkin, Buffalo, Dell, Gateway/eMachines, Fujitsu-Siemens, HP, Linksys, Netgear ter US Robotics.


Prijavi napako v članku