Triki in nasveti
07.11.2013 14:54
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Brezplačna navigacija na vetrobranskem steklu za navadne mobilnike!

Podjetje RIT LLC je za pametne mobilnike pripravilo navigacijo Hudway, ki poskrbi za to, da se slika navigacije projicira neposredno na vetrobransko steklo. Brezplačna aplikacija Hudway je zaenkrat na voljo le za uporabnike mobilnikov iPhone, kmalu pa jo bodo deležni še lastniki mobilnih naprav Android.
Hudway je za voznika povsem varen navigacijski sistem.
Hudway je za voznika povsem varen navigacijski sistem.

Medtem ko večina »avtomobilskih« navigacijskih sistemov za pametne mobilne telefone ni nič posebnega, tega zagotovo ne moremo trditi za najnovejši izum podjetja RIT LLC. Njegova mobilna navigacija Hudway (http://bit.ly/Hud-Way) namreč poskrbi za to, da se slika navigacije projicira neposredno na vetrobransko steklo. Najlepše pri tem pa je dejstvo, da za to ne potrebujemo nobene dodatne opreme, temveč zgolj običajen pametni mobilni telefon.

Navigacija Hudway podjetja RIT LLC odpravlja glavno težavo sodobnih avtomobilskih navigacijskih sistemov, pri katerih mora voznik vsakič, ko jih pogleda, obenem odmakniti pogled s cestišča. Novost namreč posnema prednosti tehnologije HUD (Head-Up Display), ki navodila za pot prikazuje kar na vetrobranskem steklu avtomobila. To pripomore k znatnemu povečanju prometne varnosti, saj voznikom pri vožnji ni potrebno odmakniti pogleda s cestišča.

Izjemno priročna navigacija Hudway za nameček na vetrobranskem steklu avtomobila prikaže še morebiten naslednji oster zavoj in potovalno hitrost avtomobila ter s tem olajša vožnjo v primeru slabe vidljivosti. Brezplačna aplikacija Hudway je zaenkrat na voljo le za uporabnike Applovega pametnega mobilnega telefona iPhone, in sicer na spletnem portalu iTunes (http://bit.ly/Hud-App). V prvi polovici prihodnjega leta bo novost na voljo še za pametne mobilne telefone in tablične računalnike Android. Tu velja še omeniti, da za navigacijo ni potrebna povezava s svetovnim spletom, saj lahko zemljevide in druge podatke shranimo neposredno na pomnilnik pametnega mobilnika.


Prijavi napako v članku