Računalništvo, telefonija
01.05.2019 11:29

Deli z drugimi:

Share

Bralnik prstnih odtisov neposredno v zaslonu!

Bralnik prstnih odtisov vgrajen neposredno v zaslon mobilne naprave prinaša vrsto prednosti.
Bralnik prstnih odtisov vgrajen neposredno v zaslon mobilne naprave prinaša vrsto prednosti.

Bralniki prstnih odtisov pod zaslonom postajajo med uporabniki pametnih mobilni telefonov Android iz dneva v dan bolj priljubljeni, nekoliko manj pa so priljubljeni med proizvajalci naprav. Ti bralniki prstnih odtisov namreč predstavljajo svojevrsten izziv, saj gre za relativno zahteven postopek, ki od proizvajalcev mobilnih naprav zahteva drago strojno opremo. To je tudi razlog, zakaj so pri ki rajskem podjetju Fortsense k celotni zadevi pristopili nekoliko drugače, saj so bralnik prstnih odtisov vgradili neposredno v zaslon, kar pomeni, da namenski bralnik, nameščen pod zaslonom, ni več potreben.

Ker je bralnik prstnih odtisov pri rešitvi podjetja Fortsense vgrajen neposredno v zaslon, to seveda posledično pomeni manjše proizvodne stroške. Čeprav tehnologija v tem trenutku še ni dovolj zanesljiva za vsakdanjo uporabo, so poznavalci prepričani, da bi ta lahko zaživela že v teku naslednjega leta. S tem bomo seveda največ pridobili uporabniki pametnih mobilni telefonov, saj bi omenjena tehnologija omogočila, da bi bili tovrstni bralniki prstnih odtisov na voljo tudi na pametnih mobilnih telefonih nizkega in srednjega cenovnega razreda.

Vgradnja bralnika prstnih odtisov neposredno v zaslon ni le stroškovno učinkovitejša, ampak je tudi energijsko manj potratna. Ker tu ni namenskega bralnika prstnih odtisov, celotna rešitve porabi bistveno manj električne energije, kar naj bi posledično pripomoglo k daljši avtonomiji mobilnih naprav. Prve pametne mobilne telefone z inovativnim bralnikom prstnih odtisov podjetja Fortsense bi lahko na trdi ugledali še pred pričetkom poletja leta 2020, in sicer tako na mobilnih napravah višjega kot nižjega cenovnega razreda.


Prijavi napako v članku