Procesorji
19.03.2021 10:58

Deli z drugimi:

Share

Bo lastnik TikToka izdeloval tudi procesorje?

Podjetje ByteDance bi lahko izdelovalo strežniške procesorje ARM.
Podjetje ByteDance bi lahko izdelovalo strežniške procesorje ARM.

Kitajska mobilna aplikacija TikTok ima trenutno že več kot dve milijardi prenosov na pametne mobilne telefone in tablične računalnike. To ne preseneča, saj naj bi na priljubljeno družbeno omrežje prisegala že kar milijarda aktivnih uporabnikov. TikTok je priljubljeno predvsem zato, ker uporabnikom omogoča hitro in enostavno objavo kratkih videoposnetkov z dodajanjem učinkov ali filtrov.

Lastnik aplikacije TikTok, podjetje ByteDance, razmišlja še o enem podvigu. ByteDance naj bi želel vstopiti na področje izdelovalave procesorjev, namenjenih strežnikom in podatkovnim centrom. Da je temu res tako, kaže tudi dejstvo, da je podjetje v Pekingu in Šanghaju razpisalo že kar nekaj prostih delovnih mest za inženirje na področju strojne in programske opreme.

Spletne govorice nakazujejo na to, da naj bi procesorji podjetja ByteDance temeljili na osnovi procesorskih sredic ARM. Kdaj bo podjetje izdelalo prvi procesor in ga ponudilo v prodajo, še ni znano. Ker pa se proizvodnja procesorjev sploh še ni začela, bo verjetno nanje še nekaj časa treba počakati.


Prijavi napako v članku