Igre
02.12.2011 09:19
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Bo Kinect 2 bral z ustnic?

Znane evropske cene prenovljene konzole Xbox 360 in krmilnega sistema Kinect
Znane evropske cene prenovljene konzole Xbox 360 in krmilnega sistema Kinect

Microsoftov krmilni sistem Kinect je med igričarji izjemno priljubljen. Ta namreč zaznava človekove gibe in glas ter omogoča igranje iger zgolj s kretnjami oziroma glasovnimi ukazi. Ker se železo kuje, dokler je vroče, naj bi Microsoft potihem že pripravljal njegovega dostojnega naslednika. Načrte o pripravi krmilnega sistema Kinect 2 je javnosti razkril novičarski portal Eurogamer.

Če se bodo govorice izkazale za resnične, bo novi Microsoftov krmilni sistem precej bolj natančen od zdajšnjega modela. Strojna oprema naprave za zaznavanje gibanja naj bi bila celo tako natančna, da bo lahko »brala« z ustnic in prepoznavala izraze na obrazu. Poleg tega naj bi bil krmilni sistem opremljen še s tehnologijo, ki naj bi omogočala kameri s senzorji globine digitalno merjenje velikosti človeškega telesa. Na podlagi velikosti človeškega telesa naj bi bil program sposoben oceniti starost uporabnika. Starost naj bi program izračunal na osnovi širine glave in ramen ter dolžine hrbta in seveda višine.

Krmilni sistem Kinect 2 naj bi bil naprodaj skupaj z novo generacijo igralne konzole Xbox 360. Ta bo namreč opremljena s precej hitrejšim podatkovnim vodilom, saj prenos podatkov preko zdajšnjega vmesnika USB omejuje tako ločljivost spletnih kamer kot število prenesenih sličic na sekundo. Nova generacija igralne konzole Xbox 360 in krmilni sistem Kinect 2 naj bi na trg prispela konec prihodnjega leta oziroma najkasneje do pomladi leta 2013.


Prijavi napako v članku