Računalništvo, telefonija
02.08.2019 12:01
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

BMW prihodnosti, v katerem so še sedeži na dotik

BMW prihodnosti, v katerem so še sedeži na dotik
BMW prihodnosti, v katerem so še sedeži na dotik

Avtomobili se pripravljajo na novo dobo mobilnosti. Vsako podjetje ustvarja prihodnost na svoj način. Poglejmo, kako si avtomobil prihodnosti predstavljajo pri BMW-ju.

BMW vision iNEXT je visoko avtomatiziran električni avtomobil prihodnosti, ki temelji na konceptu, zasnovanem tako, da bi na trg prišel že leta 2021. Je pa res, da pri prototipih, kakršen je ta, to ni nikakršno zagotovilo, da boste lahko čez dve leti dejansko kupili tak avtomobil. Vsekakor pa sta sam koncept in tehnologija osupljiva. Prednjačita pametni osebni asistent in pametni materiali v kokpitu.

Vrata avtomobila se odpirajo kot ena dvokrilna vrata. B-stebriček so odstranili, tako da imate občutek, kot bi vstopili v dnevno sobo, ne pa v prevozno sredstvo. Pod veliko panoramsko streho najdemo dva ločena sprednja sedeža in enodelno klop zadaj, v drugi vrsti. Voznikov delovni prostor definirajo goli materiali in zaslonske plošče.

Osebni asistent se odzove na poziv “Hej, BMW”, povezan je s pametnimi napravami in domačim omrežjem. Že na prvi pogled gre za čistokrvni avtomobil BMW. Prefinjen videz, 3D natisnjeni vzorci, kamere, ki nadomeščajo ogledala in ne nazadnje Shy tech tehnologija. Ta se odraža v pametnih materialih, ki uporabniku omogočajo nadzor nad aplikacijami s preprostim dotikom površin, kot je na primer sedež ali naslonjalo za roke.

Vsekakor je BMW vision iNEXT avtomobil, ki naredi vtis. Kako, kdaj in v kakšni obliki bo vsa omenjena tehnologija dostopna navadnim smrtnikom, pa je drugo vprašanje.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

STROMBOLI d.o.o.

Cesta komandanta Staneta 4a, 1215 Medvode, Tel: 01 620 88 00
Revija Računalniške novice spada med najbolj uveljavljene medije s področja informacijskih tehnologij. Ponuja kakovostno vsebino za nizko ceno, namenjena pa je predvsem objavi novosti ... Več
Zlati partner

ŠPICA INTERNATIONAL d.o.o.

Pot k sejmišču 33, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 568 08 00
Špica International je vodilni slovenski ponudnik informacijskih sistemov in rešitev za obvladovanje časa in prostora. Realnega prostora v realnem času! Njihove rešitve vključujejo ... Več
Zlati partner

Endava

, ,
Srebrni partner

TEAL d.o.o., Outletko.si

Kidričeva ulica 5, 3270 Laško, Tel: 03 734 00 70
Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1991. Od samega začetka se ukvarjajo s prodajo računalniških komponent. Leta 1999 so odprli poslovno enoto (trgovino) v Celju, pričeli pa so tudi ... Več