Operacijski sistemi
21.01.2013 10:46
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

BlackBerry Z10: Poslovni mobilnik desetletja?

Spletna stran TechRadar trdi, da je nove strojne specifikacije mobilnika BlackBerry Z10 pridobila iz uradnih dokumentov podjetja RIM. Iz njih je razvidno, da bo ta v navezi z mobilnim operacijskim sistemom BlackBerry 10 zasenčil vse poslovne pametne mobilne telefone.
Podjetje RIM vse svoje upe polaga na novi poslovni mobilnik BlackBerry Z10.
Podjetje RIM vse svoje upe polaga na novi poslovni mobilnik BlackBerry Z10.

Na svetovnem spletu so se pojavili novi podatki o novem paradnem konju podjetja RIM, ki je v osnovi zelo podoben Applovemu mobilniku iPhone 5 in bo po vsej verjetnosti predstavljen že konec januarja. Poslovni pametni mobilni telefon BlackBerry Z10 bo kot prvi opremljen z mobilnim operacijskim sistemom BlackBerry 10, ki je povsem prilagojen zahtevam sodobnih poslovnežev, saj ima prednameščeno bogato paleto namenske programske opreme.

Spletna stran TechRadar trdi, da je nove strojne specifikacije mobilnika BlackBerry Z10 pridobila iz uradnih dokumentov podjetja RIM. Novinec naj bi bil tako opremljen s 4,2-palčnim (10,7-centimetrskim) zaslonom ločljivosti 1.280 x 768 slikovnih točk, z vgrajenim sistemskim pomnilnikom kapacitete dveh gigabajtov, z digitalnim fotoaparatom ločljivosti osem milijonov točk z bliskavico LED ter s spletno kamero ločljivosti dveh milijonov točk. Novinec bo imel na voljo še vgrajeni pomnilnik kapacitete 16 gigabajtov, režo za pomnilniške kartice microSD, brezstično tehnologijo NFC in baterijo kapacitete 1.800 miliamper ur.

Čeprav spletna stran ni razkrila podatka o vgrajenem procesorju, naj bi bil poslovni mobilnik BlackBerry Z10 opremljen z 2-jedrnim procesorjem frekvence 1,5-gigaherca. Kako se bo novinec obnesel v praksi, pa bomo lahko videli že v prvem četrtletju letošnjega leta, ko naj bi ta ugledal prodajne police trgovin.


Prijavi napako v članku