Igre
21.05.2024 10:51

Deli z drugimi:

Share

AYN Odin2 Mini: Retro igralna konzola za povsem privlačno ceno!

Kompaktna prenosna igralna konzola AYN Odin2 Mini je opremljena z nadvse zanimivo strojno opremo. Hkrati pa ni pretirano draga.
Foto: AYN Technologies
Foto: AYN Technologies

Na trgu prenosnih igralnih konzol pa postaja vse bolj pestro Nedavno se je pestri konkurenci pridružila še nadvse zanimiva prenosna igralna konzola Odin2 Mini podjetja AYN Technologies. Tu gre za nadvse kompaktno prenosno igralno konzolo, ki bo brez težav kos tudi najzahtevnejšim nalogam. Ta je na spletni strani podjetja AYN Technologies na voljo že za preračunanih 311 evrov, kar seveda ni pretirano drago.

Kompaktna prenosna igralna konzola AYN Odin2 Mini je grajena na osnovi zaslona IPS s 5-palčno oziroma 12,7-palčno diagonalo in ločljivostjo 1080p. Frekvenca osveževanja zaslona miniLED je postavljena na 60 hercev. Čeprav to ni veliko, bo zaslon brez večjih težav kos tudi najzahtevnejšim nalogam, vključno z igranjem zahtevnejših iger in predvajanjem večpredstavnostnih vsebin.

Prenosna igralna konzola AYN Odin2 Mini ima za igranje iger seveda na voljo fizične gumbe in igralne palice. Na vgrajenem pomnilniku je seveda nameščen mobilni operacijski sistem Android 13 s prirejenim grafičnim vmesnikom AYA Space. Najzahtevnejšim nalogam pa je kos zanimivi mobilni procesor Qualcomm Snapdragon 8Gen2. Temu namreč ne bo hitro zmanjkalo sape, saj še vedno gre za zelo zmogljiv procesor.

Preostala strojna oprema prenosne igralne konzole AYN Odin2 Mini obsega še osem oziroma 12 gigabajtov sistemskega pomnilnika LPDDR5x (odvisno od različice) in 128 gigabajtov oziroma 256 gigabajtov prostora za shranjevanje podatkov. Za dolgo avtonomijo delovanja pa skrbi baterija kapacitete 5.000 miliamper ur. To seveda polnima preko vmesnika USB 3.2 Type-C.

Zanimiva prenosna igralna konzola AYN Odin2 Mini ni pretirano draga. Njena maloprodajna cena je namreč postavljena na preračunanih 311 evrov. Nakup novosti lahko opravimo na spletni strani proizvajalca, in sicer s klikom na povezavo https://www.ayntec.com/products/odin2-mini.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
android

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Sony Europe B.V., podružnica v Sloveniji

Dunajska cesta 156, 1000 Ljubljana, Tel: 01 888 8761
Sony Europe B.V. je multinacionalno podjetje za elektroniko s sedežem v Tokiu na Japonskem. V Evropi deluje prek svoje evropske podružnice Sony Europe B.V., ki je prisotna v več ... Več
Zlati partner

DATALAB SI d.o.o.

Hajdrihova 28c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 252 89 00
Datalab tehnologije Podjetje Datalab Tehnologije d.d. se ukvarja z razvojem poslovne programske opreme za vodenje podjetij. S poslovnim informacijskim sistemom PANTHEON povečate učinkovitost ... Več

Apogej Tech, d. o. o.

Špindlerjeva 22 , 2250 Ptuj, Tel: 041 739 655
Težko je doumeti razsežnost informacijske tehnologije in njenega vpliva na poslovno in zasebno sfero. Uporablja se praktično povsod, od običajne elektronike (tablice, računalniki, ... Več
Diamantni partner

OptiCyber3 d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
OptiCyber3 poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več