Igre
27.11.2012 15:22

Deli z drugimi:

Share

Avstralec s 136-urnim igranjem do Guinnessovega rekorda

Avstralec Okana Kaye je postavil svojevrsten rekord, saj mu je uspelo brez prestanka igrati računalniško igro Black Ops 2 skoraj 136 ur. S tem podvigom se je vpisal celo v Guinnessovo knjigo rekordov.
Za več urno zaporedno igranje je potrebna odlična fizična pripravljenost!
Za več urno zaporedno igranje je potrebna odlična fizična pripravljenost!

Računalniške igre so nastale z namenom zabave in krajšanja prostega časa. Kljub temu te zaradi prekomernega igranja in dehidracije nemalokrat med igričarji zahtevajo celo smrtne žrtve. Čeprav se je 28-letni sydneyjski vodja prodaje Okan Kaya dodobra zavedal posledic prekomernega igranja računalniških iger, ga to ni odvrnilo od poskusa postavitve Guinnessovega rekorda v maratonskem igranju iger.

Na srečo je strastni igričar poskus podiranja Guinnessovega rekorda v maratonskem igranju iger preživel. Še več. Z igranjem računalniške igre Call of Duty Black Ops 2 je v tej prvini postal celo najboljši zemljan. Igričar Okan Kaya se je v Guinnessovo knjigo rekordov vpisal s 135 urnim in 50 minutnim igranjem priljubljene streljačine. S tem je predhodni rekord, ki sta ga z igranjem računalniške igre Resistance postavila kanadska igričarja, izboljšal za kar 15 ur in 50 minut. Igričar Okan Kaya je rekord skupno podiral skoraj pet dni in pol.

Če že razmišljate o tem, da bi postavili nov rekord na področju igranja računalniških iger, vedite, da to zahteva telesno in umsko pripravljenost ter upoštevanje določenih pravil. Pri podiranju tovrstnega rekorda morajo biti ves čas prisotne priče. Dežurstvo prič pri avstralskem igričaju se je izmenjevalo celo na štiri ure. Po končanem preizkusu je potrebno Guinnessovi komisiji posredovati dokaz v obliki videoposnetka. Na srečo vsako uro igričarju pripada do 10 minut počitka. Tega lahko združi, vendar mora kasneje ves »izgubljeni« čas seveda nadoknaditi. Zaradi velike obremenjenosti telesa in stresa je pri tovrstnih podvigih priporočljiva stalna prisotnost zdravstvenega osebja.


Prijavi napako v članku