Operacijski sistemi
21.07.2011 12:21
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Applov Lev izpuščen iz kletke

Operacijski sistem s karakterjem!
Operacijski sistem s karakterjem!

Podjetje Apple je najavilo razpoložljivost najboljšega operacijskega sistema vseh časov. Tu seveda govorimo o operacijskem sistemu MacOS X 10.7 Lion, ki je bil širši javnosti prvič predstavljen na junijski konferenci World-Wide Developer Conference (WWDC). Novinec je že na voljo za prenos na spletnem portalu App Store. Zanj bo podjetju iz Cupertina potrebno odšteti zgolj preračunanih 24 evrov, kar je drobiž v primerjavi z astronsomskimi cenami konkurenčnega operacijskega sistema Windows 7.

Operacijski sistem MacOS X 10.7 Lion lahko namestimo na vse Applove računalniške sisteme, ki so opremljeni s procesorji Intel Core 2 Duo, Core i3, Core i5 in Core i7 ter imajo nameščen operacijski sistem MacOS X 10.6.8 Snow Leopard. Nadgradnja operacijskega sistema traja do največ 20 minut. Sam prenos traja nekoliko dlje, in sicer okoli 40 minut. V avgustu bo na spletnem portalu App Store na voljo še namestitveni ključek USB. Ta bo pisan na kožo tistim, ki ne razpolagajo s širokopasovno povezavo. Zanj naj bi bilo potrebno v prosti prodaji odšteti zgolj preračunanih 28 evrov.

Novi Applov operacijski sistem MacOS X 10.7 Lion se vsekakor splača namestiti, saj prinaša zvrhan koš izjemno uporabnih novosti. Uporabniki osebnih in prenosnih računalnikov bodo zagotovo najbolj navdušeni nad funkcionalnostjo AirDrop. Ta omogoča enostavno deljenje podatkov preko omrežja Wi-Fi s funkcijo “povleci in spusti” (drag & drop). Operacijski sistem Mac OS X 10.7 Lion se lahko pobaha še z uporabnimi funkcionalnostmi kot so Auto Save, Versions, Resume in Mail 5. Funkcionalnost Auto Save poskrbi za samodejno shranjevanje dokumentov med njihovim »ustvarjanjem«, medtem ko uporabna funkcionalnost Versions v primeru napake omogoča priklic prejšnjih samodejno shranjenih različic dokumentov. Peta različica programa Mail je bogatejša za nekoliko izboljšano podporo združevanju sporočil e-pošte v teme. Zelo zanimiva je še funkcionalnost, ki zagotavlja delovanje vseh aplikacij v celozaslonskem načinu ter Mission Control, v katerega se vstopi s kretnjo in omogoča upravljanje z odprtimi okni.

Vas zanima več iz te teme?
iOS operacijski sistem

Prijavi napako v članku