Telefoni
05.05.2014 23:40
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Apple za iWatch kupil podjetje LuxVue

Pametna ročna ura Apple iWatch bo opremljena z energijsko varčnimi zasloni podjetja LuxVue.
Pametna ročna ura Apple iWatch bo opremljena z energijsko varčnimi zasloni podjetja LuxVue.

Na začetku leta so se na spletu pojavile govorice (bit.ly/a-i-watch), da naj bi imeli inženirji podjetja Apple precejšnje težave z razvojem pametne ročne ure iWatch. Prvi prototipi novosti naj bi namreč imeli znatne težave z avtonomijo delovanja, saj naj bi bil izbran zaslon energijsko zelo potraten. Kot kaže te govorice niso bile iz trte zvite kot se je morda zdelo na prvi pogled, saj je Apple pred kratkim prevzel podjetje LuxVue, ki je specializirano v proizvodnji miniaturnih zaslonov LED z izjemno nizko porabo električne energije.

Družba LuxVue ima v lasti več patentov, ki so povezani z energijsko učinkovitimi miniaturnimi zaslone LED. Ti kljub majhni porabi električne energije zagotavljajo visoko svetilnost in so namenjeni uporabi v navezi z elektronskimi napravami. Podjetje Apple naj bi za pripravo pametne ročne ure iWatch uporabilo dva različna zaslona. Večja ročna ura bo razpolagala z 1,7-palčnim (4,3-centimetrskim) zaslonom in bo namenjena moškim, medtem ko bo za nežnejši spol na voljo zaslon z 1,3-palčno (3,3-centimetrsko) diagonalo.

Iz doslej znanih podatkov je razvidno, da naj bi pametna ročna ura Apple iWatch omogočala pošiljanje sporočil, odgovarjanje na klice in celo posodabljanje Facebookovega računa z mobilnikom iPhone v žepu. Ker bo na ročni uri iWatch domoval prirejen mobilni operacijski sistem iOS, bomo lahko nanjo nameščali tudi mobilno programsko opremo. Novost naj bi luč sveta ugledala že septembra letos.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku