Telefoni
27.03.2019 07:43

Deli z drugimi:

Share

Apple v zadnjem tednu naznanil 15 novosti – vas zanima, katere?

iPad Mini
iPad Mini

Applov veliki dogodek vsako leto ponudi ogromno zanimivega in medtem, ko je v napovedih dogodka letos prednjačila nova storitev pretočnih video vsebin s platformo, ki združuje vse uporabniške naročnine, Apple v zadnjem tednu ni počival. Za vas smo pripravili kratek pregled vseh novosti, ki so po eni strani malce presenetile, po drugi strani pa so zagotovo navdušile vse Applove navdušence.

Apple naznanil 5. generacijo tabličnega računalnik iPad Mini s podporo pisala Apple Pencil

iPad Mini poganja isti procesor kot ga lahko najdemo v iPhonu XS in XR – Applov A12 bionični procesor. Opremljen je z izboljšanim Retina ekranom in nadgrajeno “selfie” kamero. Ena od novosti je tudi podpora za pisalo Apple Pencil, vendar tukaj govorimo o prvi generaciji pisala in ne o novejši izdaji, ki bo izšla ob napravi iPad Pro. Začetna cena novega iPad Mini je $399 (preračunanih 352 eur).


Novi iPad Air

iPad Air je dobil podobne nadgradnje kot zgoraj opisani iPad Mini: poganja ga procesor A12 Bionic, opremljen je z novim Retina ekranom, kompatibilen pa je s prvo generacijo pisala Apple Pencil. Lahko bi rekli iPad Mini v drugačni, večji preobleki. Začetna cena tablice iPad Air je $499 (preračunanih 440 eur).


Posodobljene iMac naprave z novimi procesorji

Po pričevanjih Appla bi naj bil odslej njihov “all-in-one” namizni računalnik, iMac, dva-krat hitrejši. Vse to zahvaljujoč se vključitvi Intelovih Core procesorjev 8. in 9. generacije. iMac je še vedno na voljo v dveh različnih modelih – 21,5-inčni Retina 4K ekran in 27-inčni Retina 5K ekran. Trenutno modela poganjata 6 in 8-jedrni procesor, kar pomeni, da lahko resnično pričakujemo izboljšavo učinkovitosti delovanja. Apple je za svojo iMac linijo poskrbel tudi kar se tiče grafičnega procesorja, saj naj bi s strani že obstoječih uporabnikov dobil povratne informacije, ki kažejo, da je ta komponenta včasih bila odločilna ob nakupni odločitvi. Manjša verzija iMac-a stane $1.299 (preračunanih 1.150 eur), model z večjim ekranom pa 1.590 eur.


iMac Pro je dobil izboljšano grafiko in nadgrajeni spominski prostor

Applov najmočnejši “all-in-one” namizni računalnik je odslej še bolj privlačen, predvsem zaradi 256 GB DDR4 spomina in grafične kartice Radeon Pro Vega 64x. Apple se je odločil, da je čas, da bodoči kupci dobijo enega najzmoglivejših računalnikov na trgu in zato se je podal v nadgradnjo dotičnih lastnosti.


Začetna cena iMac Pro računalnika je $5.000 (preračunanih 4.400 eur): nadgradnja na grafični procesor Vega 64x načeloma stane dodatnih 650 eur. iMac Pro je resnično vrhunski računalnik, vendar roko na srce ni ravno vsak uporabnik primeren zanj oz. bolje rečeno, raje izberemo manj zmogljivi računalnik, ki je seveda cenejši in prav tako nudi vse potrebne funkcije in lastnosti.

Apple znižal ceno vgrajenega pomnilniškega prostora

Osnovne ravni pomnillniškega prostora za prenosnik MacBook Pro se niso spremenile, je pa Apple poskrbel za znižanje cene za “high-end” opcije 2TB ali več. Tukaj govorimo o znižanju cene med $200 in $400, ki bo razveselila vse tiste, ki razmišljajo o dotični nadgradnji.

Razkrili 2. generacijo slušalk AirPods

Nove slušalke AirPods poganja Applov avtorski procesor H1, ki odslej uporabnikom omogoča do 50% več pogovorov v primerjavi z originalnimi slušalkami AirPods, prav tako pa uporabniki lahko odslej aktivirajo Siri brez, da bi jim bilo potrebno karkoli pritisniti, torej “hands-free”.


Apple še dodaja, da H1 procesor omogoča slušalkam AirPods hitrejše preskoke med Applovimi napravami – do dvakrat hitrejše – prav tako pa naj bi bila hitrejše tudi povezava, ko govorimo o telefonskih klicih in igranju iger na pametnem telefonu. V zadnjem času je bilo nekaj govora o novih, Applovih “over-ear” slušalkah, ki naj bi izšle še letos, mi pa ne bi bili presenečeni, če bi Apple s procesorjem H1 opremil tudi te napovedane slušalke.


Applova 2. generacija slušalk AirPods še vedno stane $159 (preračunanih 140 eur), enako kot prvi model. Če pa slučajno želimo k slušalkam dodati še novi polnilni set, se cena dvigne za slabih 40 eur.


Še nekaj drugih novosti:


Apple izdal nove, pomladne ovitke za iPhone XS in XS Max v barvah: “Spearmint,” “Papaya,” in “Delft Blue”


Usnjeni ovitki folije za iPhone XS dobivajo tri nove, pomladne barve: “Cornflower”, “Sunset” in “Lilac”


Pametni baterijski ovitek za iPhone XS, iPhone XS Smart Battery case, ki je na voljo v črno-beli kombinaciji, se sedaj na voljo v barvni kombinaciji “roza peska”


Apple je za pomlad pripravil nove barvne kombinacije tudi za serijo ur Apple Watch. Pašček Sport Band bo odslej na voljo v naslednjih kombinacijah: “Spearmint”, Delft Blue” in “Papaya”


Nike Sports Bands, paščki, ki so narejeni iz istih materialov kot Applovi Sport Bands, dobijo tri nove barvne kombinacije: “Black/Hyper Grape”, “Spruce Fog/Vintage Lichen” in “Teal Tint/Tropical Twist”. Imena kot vselej presenečajo …


Apple Sport Loop zapestnice prav tako dobivajo novo, pomladno podobo: “Papaya”, “Cerulean” in “Spearmint”


Tudi Nike Sport Loop paščki dobijo 5 novih barvnih kombinacij: “Spruce Fog”, “Teal Tint”, “Hyper Grape”, “Summer White” in “Black”


Applova modela paščkov Modern Buckle in Leather Loop dobita barvo “Cornflower” in “Sunset”, medtem ko Modern Buckle dobi še elegantno opcijo “Lilac”


Apple je izdal nove barvne kombinacije za paščke Hermes, ki so, kot lahko vidite na sliki, na voljo v dveh različicah: “Rose Sakura/Craie/Argile,” “Bleu Lin/Craei/Bleu Du Nord,” in “Etoupe”. Cena paščkov se giblje med $339 in $539.


Vsi smo pričakovali polnilno postajo AirPower, vendar je nismo dočakali

Spletni portal DigiTimes je pred časom napovedal, da bo Apple izdal svojo polnilno postajo AirPower v drugi polovici marca, kar pomeni, da Apple še ima nekaj dni časa, da do tega dejansko pride.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku