Računalništvo, telefonija
13.07.2018 12:18

Deli z drugimi:

Share

Apple presenetil z novimi prenosniki MacBook Pro. Že veste, kaj novega prinašajo?

Novim prenosnikom Apple MacBook Pro zagotovo ne bo zmanjkalo moči!
Novim prenosnikom Apple MacBook Pro zagotovo ne bo zmanjkalo moči!

Pred časom so se na spletu pojavile govorice, da naj bi podjetje Apple letos poleti ponudilo v prodajo novo različico enega najboljših prenosnih računalnikov na svetu. To se je dejansko tudi zgodilo, saj so pri računalniškem gigantu ponudili v prodajo prenovljeno različico tako 33-centimetrskega (13-palčnega) kot 38,1-centimetrskega (15-palčnega) prenosnega računalnika MacBook Pro. Ker so bili ti opremljeni z novo generacijo Intelovih procesorjev, to pomeni, da so postali zmogljivejši in s tem še bolj uporabni.

Model prenosnega računalnika MacBook Pro s 15-palčnim zaslonom je bogatejši za Intelov procesor Core i9 s šestimi procesorskimi sredicami in frekvenco 2,9 gigahercev, sistemskim pomnilnikom DDR4 kapacitete 32 gigabajtov, vgrajeno grafično kartico AMD Radeon Pro 555X in zmogljivejšo baterijo. Nekoliko kompaktnejši model pa je opremljen s štirijednim procesorjem Intel Core i7 frekvence 2,7 gigahercev, sistemskim pomnilnikom kapacitete 16 gigabajtov in vgrajeno grafično kartico Intel Iris Plus 655.

Prenovljeni Applov prenosni računalnik MacBook Pro se ponaša še z naprednim čipovljem T2. Ta bo poskrbel za varen zagon operacijskega sistema, šifriranje datotek in upravljanje z naprednimi digitalnimi pripomočki ter bo uravnaval belino in svetlost zaslona glede na zunanjo okolico. Prenove je bila deležna tudi tipkovnica, saj je podjetje Apple zaradi nje že prejelo številne tožbe. Novost naj bi bila bolj malenkostno bolj odporna na prah, drobci praha pa naj bi še vedno povzročali nepopravljivo izpadanje tipk.

Novi prenosni računalnik Apple MacBook Pro seveda ne bo poceni. Za nakup najcenejšega modela s 13-palčnim zaslonom bo namreč v Združenih državah Amerike treba odšteti preračunanih 1.544 evrov, za najcenejši 15-palčni model pa okoli preračunanih 2.060 evrov. Cene v Evropi bodo seveda precej višje.


Prijavi napako v članku