Telefoni
18.06.2015 06:40

Deli z drugimi:

Share

Apple pomotoma razkril podatke o tablici iPad Pro?

Gigantska tablica iPad Pro naj bi bila nared za prodajo že jeseni.
Gigantska tablica iPad Pro naj bi bila nared za prodajo že jeseni.

Podjetje Apple je na nedavni konferenci predstavilo težko pričakovani mobilni operacijski sistem iOS 9, ki bo namenjen široki paleti mobilnih naprav podjetja iz Cupertina (bit.ly/Apple-iOS9-0). Natančna analiza novega operacijskega sistema iOS pa je dejansko razkrila nove informacije, povezane s profesionalnim tabličnim računalnikom iPad Pro. Novost naj bi bila naprodaj proti koncu leta, zaradi večjega zaslona visoke ločljivosti in posledično visoke maloprodajne cene pa bo ta bolj kot ne primerna predvsem za podjetja in najzahtevnejše uporabnike.

Podjetje Apple je v programsko kodo operacijskega sistema iOS 9 vključijo podporo za ločljivost 2.732 x 2.048 slikovnih točk, ki je kot nalašč za zaslon z 12,9-palčno (32,8-centimetrsko) diagonalo tablice iPad Pro saj bo gostota prikaza znašala 264 točk na palec. Mobilni operacijski sistem iOS je razkril še novo tipkovnico, ki bo namenjena izključno profesionalnemu tabličnemu računalniku iPad Pro. Slednja bo prinesla predvsem dodatne tipke, kot sta na primer Caps Lock in Tab.

Iz doslej poznanih podatkov je še razvidno, da bo Applov tablični računalnik iPad Pro razpolagal še z vmesnikom USB-C, zmogljivejšim procesorjem A9 in kakovostnejšimi zvočniki, ki bodo ujeti v kovinsko ohišje klasične oblike. Podjetje Apple naj bi novost javnosti razkrilo šele septembra, zato se bodo na spletu v teku letošnjega poletja zagotovo znašle nove informacije, špekulacije in fotografije večje tablice iPad Pro.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku