Telefoni
09.05.2012 05:40

Deli z drugimi:

Share

Apple napovedal vojno za prevzem domene iphone5.com

Mobilnik iPhone 5 naj bi bil nekoliko večji od predhodnika!
Mobilnik iPhone 5 naj bi bil nekoliko večji od predhodnika!

Apple naj bi na junijski konferenci World-Wide Developer Conference (WWDC) predstavil težko pričakovanega naslednika pametnega mobilnega telefona iPhone 4S. Da je temu res tako kaže zahteva, ki jo je podjetje iz Cupertina naslovilo na svetovno organizacijo za intelektualno lastnino (World Intellectual Property Organization). Od nje zahteva prevzem pravice nad domeno »iphone5.com«, kar kaže tudi na to, da bo novi mobilnik opremljen z oznako iPhone 5.

Spletna stran z domeno »iphone5.com« je trenutno v lasti zasebnika, ki jo uporablja kot spletni forum. To pomeni, da ni v konfliktu interesov ne s podjetjem Apple in ne s podjetjem Cisco, ki sta lastnika blagovne znamke iPhone. Spletni forum na domeni »iphone5.com« naj bi bil pripravljen izključno z namenom informiranja in izmenjevanja informacij. Kljub temu podjetje iz Cupertina pričakuje, da mu bo svetovna organizacija za intelektualno lastnino brezplačno dodelila vse pravice nad »sporno« domeno. To je Applu pred časom sicer že uspelo doseči v primeru domene »iphone4s.com«.

Apple za pridobitev lastništva nad domeno »iphone5.com« ima čas le še do oktobra, ko bo mobilnik iPhone 5 zašel na prodajne police trgovin. Ta naj bi bil opremljen s 4-palčnim (10,2-centimetrskim) ali večjim zaslonom in novim procesorjem s štirimi sredicami. Na dotik občutljiv zaslon naj bi uporabljal tehnologijo »in-cell«, kjer sta zaslon s tekočimi kristali in tipala za dotik združena v eno plast. Zaradi tega bo zaslon tanjši od običajnih in bo nudil boljšo berljivost pri neposredni izpostavljenosti sončni svetlobi. No, pustimo se presenetiti.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku