Strojna oprema
30.04.2021 12:56
Posodobljeno 6 dni nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Apple kmalu z novim lastnim procesorjem

Novi procesor Apple M2 naj bi bil še zmogljivejši od predhodnika.
Novi procesor Apple M2 naj bi bil še zmogljivejši od predhodnika.

Ob prestavitvi prvega procesorja Apple M1 novembra lani je bilo med računalniškimi zanesenjaki veliko navdušenja. Novost je namreč na sintetičnih testih dosegla trikrat večjo zmogljivost v primerjavi s štirijedrnim procesorjem Intel, ki je bil vgrajen v prejšnji generaciji računalnikov Apple. Precejšnjih izboljšav zmogljivosti je bila deležna tudi vgrajena grafična rešitev, saj naj bi ponujala do šestkrat večjo zmogljivost v primerjavi s prejšnjo generacijo.

Kot kaže, pa je sedaj prišel čas za njegovega naslednika. Na spletu so se namreč pojavile govorice, da naj bi podjetje Apple že zagnalo proizvodnjo lastnega mobilnega procesorja M2, ki naj bi temeljil na osnovi najnovejšega proizvodnega procesa, poznanega kot napredna 5-nanometrska tehnologija (5-nanometer plus ali N5P). Za nameček bo opremljen tudi z vgrajenim grafičnim jedrom in napredno umetno inteligenco.

Apple naj bi v novi mobilni procesor M2 vgradil v še več izdelkov. Trenutno je namreč še vedno veliko izdelkov računalniškega giganta opremljenih z Intelovimi procesorji. Če bo šlo vse po načrtih, bo Apple najkasneje do konca prihodnjega leta nadomestil vse procesorje Intel z lastnimi. Več o novem procesorju Apple M2 naj bi bilo znanega v prihodnjih nekaj tednih.

Vas zanima več iz te teme?
Apple računalniki Apple Apple M2

Prijavi napako v članku