Tablični računalniki
26.05.2021 10:28

Deli z drugimi:

Share

Apple dokončno odpisal tablični računalnik iPad 2!

Po desetih letih tablični računalnik iPad 2 je izgubil vse oblike podpore s strani podjetja Apple.
Po desetih letih tablični računalnik iPad 2 je izgubil vse oblike podpore s strani podjetja Apple.

Prodaja tabličnih računalnikov iPad še vedno gre odlično v prodajo, saj lahko z njimi opravimo marsikatero opravilo. K njihovemu uspehu pa je nedvomno veliko pripomogel tudi tablični računalniki iPad 2 (druga generacija), ki je bil javnosti prvič predstavljen marca leta 2011. Ker pa tablica iPad 2 ni več kos sodobnim izzivom, so se pri podjetju Apple odločili, da ji umaknejo vsakršno obliko podpore.

Tablični računalnik iPad 2 v prodaji ni več že vse od maja leta 2019, z izjemo trgov Združenih držav Amerike in Turčije, kjer so ga iz prodajnih polic umaknili nekoliko prej. Ker pa mu je podjetje Apple umaknilo vsakršno obliko podpore, to pomeni, da ga ni mogoče več servisirati pri podjetju Apple. Poleg tega tablični računalnik Apple iPad 2 ne smejo servisirati niti podjetja, ki so sicer avtorizirana s strani podjetja Apple.

Tablični računalnik iPad 2 je bil med uporabniki sicer zelo priljubljen. Ta je bil namreč precej bolj tanek v primerjavi z njegovim predhodnikom in je uporabnikom nudil sprednjo spletno kamero FaceTime. Poleg tega je bil opremljen še s giroskopom ter dvojedrnim procesorjem Apple A5. Ta je poleg boljše procesorske moči prinesel še boljšo grafično moč. To so znali seveda ceniti predvsem zahtevnejši uporabniki.

Pri tem velja še omeniti, da je letos podjetje Apple odreklo podporo tudi prenosnemu računalniku MacBook Pro 13. Ta je bil sicer kot prvi opremljen z zaslonom Retina. Konec lanskega decembra pa je enaka usoda doletela tudi prvega osebnega računalnika iMac, ki je bil opremljen z zaslonom 5K.


Prijavi napako v članku