Telefoni
29.05.2009 06:25
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Aplikacije Windows Mobile lahko delimo le sami s seboj

Vse, kar je dovoljeno na portalu Windows Marketplace, je prenos kupljenih aplikacij na nov mobilnik kupca.
Vse, kar je dovoljeno na portalu Windows Marketplace, je prenos kupljenih aplikacij na nov mobilnik kupca.

Microsoft je ob predstavitvi mobilnega operacijskega sistema Windows Mobile 6.5 uradno zagnal tudi nakupovalno spletno stran Windows Marketplace, ki naj bi konkurirala Applovemu AppStoru. Čeprav je bilo sprva napovedano, da bomo lahko programsko opremo, kupljeno na novem spletnem portalu delili s štirimi prijatelji ali družinskimi člani, temu danes kakopak ni tako.

V resnici nam bo funkcija deljenja prišla v poštev le v primeru, da bomo stari mobilni telefon zamenjali z novim, saj ob registraciji na spletno stran Windows Marketplace vnesemo tudi svojo digitalno »identiteto« Windows LiveID. Ker se slednja uporablja kot sredstvo za identifikacijo, bomo lahko aplikacije prenesli le na največ pet naprav, ki so ali bodo v naši lasti.

Nova poteza programskega giganta je seveda razočarala številne uporabnike mobilnega operacijskega sistema Windows Mobile 6.5, saj je Microsotov vodilni projektant Daniel Bouie še pred kratkim zagotavljal, da bo mogoče kupljene aplikacije izmenjevati s prijatelji ali družinskimi člani, z namenom, da se bo doseglo dobro ravnovesje med potrebami razvijalcev in kupcev. Seveda, Microsoft, seveda…


Prijavi napako v članku