Računalništvo, telefonija
09.03.2021 11:49
Posodobljeno 5 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Amazon Fresh tudi v Londonu

Amazon je po uspehu v ZDA svojo fizično trgovino imenovano Fresh odprl tudi v Lodnonu. Trgovina je podobna kot vse ostale trgovine z živili vendar z eno veliko razliko - brez blagajn in prodajalk.

Amazonova fizična trgovina z živili je v ZDA na voljo že kar nekaj let. Tokrat pa se je gigant odločil, da bo svojo verigo razširil, in sicer bo trgovina na voljo v Londonu.

Za vstop v trgovino potrebujemo zgolj Amazonovo aplikacijo s povezanim načinom plačila. V aplikaciji se nam nato prikaže QR koda, ki jo skeniramo ob vstopu. Preostane nam samo še, da vzamemo, kar želimo, in shranimo, kamor želimo.

Ob zaključku nakupa ni potrebno čakati v vrsti na prosto blagajno, saj blagajn sploh ni. Nato le še odidemo iz trgovine in nakup je končan. V nekaj sekundah bo izbrana kartica samodejno bremenjena za določen znesek. Račun bo prav tako na voljo kar v aplikaciji.

Ne samo, da lahko kupimo izdelke iz Amazonove lastne linije, na voljo so tudi ostale priznane blagovne znamke.

Trgovina pa ni namenjena samo nakupovanju, temveč lahko v njej tudi hitro in enostavno vrnemo spletne nakupe, ki bi jih sicer morali poslati po pošti.

Za brezskrbno nakupovalno izkušnjo skrbijo kamere, senzorji in umetna inteligenca. Ko stranka vzame določen izdelek iz police, ga sistem samodejno doda v virtualno košarico; v primeru, da stranka vrne izdelek, tudi če ne na pravo mesto, pa se ta samodejno tudi odstrani.

Amazon Fresh je odprt vsak dan od 7-23 ure, tudi ob nedeljah. Seveda po Londonskem času.

Vas zanima več iz te teme?
Amazon

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SI SPLET d.o.o.

Ukmarjeva ulica 4, 1000 Ljubljana, Tel: 01 428 94 66
V podjetju SI SPLET d.o.o. se ukvarjajo s trženjem varnostnih in drugih rešitev na področju informacijskih tehnologij. V letu 2002 so pridobili ekskluzivno partnerstvo s podjetjem ... Več
Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več
Zlati partner

T-2 d.o.o

Verovškova ulica 64a, 1000 Ljubljana, Tel: 064 064 064
Za podjetja in domove je dostop do interneta v večini primerov bolj pomemben kot njihove druge podporne storitve. Praktično vsa podjetja potrebujejo internetni dostop za vsako delovno ... Več
Zlati partner

SIDERA d.o.o.

Ulica Gradnikove brigade 11, 1000 Ljubljana, Tel: 031 777 790
O PODJETJU Sidera, ki v latinskem jeziku pomeni zvezda in je nastala v želji, da bi njena ustanoviteljica Urška Ambrož svoje dolgoletno delo v medijih združila s kreativno žilico, ... Več