Računalništvo, telefonija
28.08.2020 10:26
Posodobljeno 10 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Airbnb prepovedal vse zabave v stanovanjih

Airbnb prepovedal vse zabave v stanovanjih
Airbnb prepovedal vse zabave v stanovanjih

Airbnb je v želji po čim prejšnji zajezitvi pandemije Covid-19 prepovedal vse zabave v najetih nastanitvah. Omejili so tudi število oseb, ki lahko naenkrat bivajo v najetem stanovanju, in sicer je meja 16 ljudi, razen za določene izjeme. Zabave so že bile prepovedane v več kot 70 odstotkih stanovanj na platformi, zdaj pa ta ukrep velja za vse namestitve.

Zabave, ki so se odvijale v Airbnb namestitvah v Veliki Britaniji, so zmotile celo Združenje ponudnikov B&B namestitev, ki pravijo, da Airbnb s tem ogroža skupnost. Airbnb zatrjuje, da bodo proti vsem gostom, ki bodo prirejali zabave, sprožili pravne postopke zaradi kršenja pravil. “Prepoved prirejanja zabav na globalni ravni je v javnem interesu,” je sporočil Airbnb.

Že lani je moralo podjetje ukrepati zoper več t. i. hiš za zabave. Te so ponudniki oglaševali kot odlična mesta za organizacijo divjih zabav, kar je hitro načelo živce sosedov, ki so se nad platformo pritožili. “Menimo, da je tovrstno obnašanje s strani naših gostov skrajno neodgovorno – nihče, ki se odloči za takšno početje, na naši platformi ni dobrodošel,” so zapisali.

Za korak so se v podjetju odločili, ker se je vedno več organizatorjev družabnih dogodkov ob zaprtju lokalov in klubov odločilo za organizacijo zabav v sklopu nastanitev na portalu. Kot boste lahko opazili tudi sami, so iz platforme odstranili filtra: “event friendly” in “parties and events allowed”.

Tako kot mnoga druga potovalna podjetja po svetu, je pandemija Covid-19 Airbnb močno prizadela. Kljub katastrofalnim rezultatom v marcu, aprilu, maju in juniju, so v juliju že zabeležili več kot milijon nočitev v enem dnevu. To je bilo prvič po marcu letos, ko je pandemija bila tudi uradno razglašena.


Prijavi napako v članku