Računalništvo, telefonija
14.08.2017 15:31

Deli z drugimi:

Share

Acer Chromebook 11 še boljši in uporabnejši!

Prenosnik Acer Chromebook 11 za malo denarja ponuja veliko!
Prenosnik Acer Chromebook 11 za malo denarja ponuja veliko!

Osebni računalniki Chromebook z operacijskim sistemom Google Chrome OS so med uporabniki zelo priljubljeni, njihova priljubljenost pa vseskozi narašča. Ti namreč za malo denarja ponujajo veliko, primerni pa so tudi za zahtevnejše uporabnike, ki pretežno uporabljajo spletne storitve. Poleg tega se na trgu vse pogosteje pojavljajo računalniki Chromebook, ki so opremljeni z zmogljivo strojno opremo in se postavljajo po robu celo klasičnim računalnikom.

To lahko nedvomno trdimo tudi za prenovljeni prenosni računalnik Acer Chromebook 11, in sicer za model C771. Novost je namreč bogatejša za Intelov procesor šeste generacije Skylake. Osnovo še vedno predstavlja zaslon IPS z 29,5-centimetrsko oziroma 11,6-palčno diagonalo in ločljivostjo 1.366 x 768 slikovnih točk. Preostala strojna oprema obsega še štiri gigabajte sistemskega pomnilnika in vgrajeni pomnilnik kapacitete 32 gigabajtov. Tu najdemo še dva priključka USB 3.0, en vmesnik USB 3.1, priključek HDMI, visokoločjivo spletno kamero ter podporo za brezžični internet in pomnilniške kartica.

Strojna oprema je »zapakirana« v robustnem ohišju s certifikatom MIL-STD 810G, kar pomeni, da lahko brez poškodb zdrži padce tudi do 122 centimetrov, tipkovnica pa je vodooporna. Novost je na voljo z Intelovimi procesorji Celeron, Core i3 in Core i5, kar pomeni, da bomo zagotovo našli tistega, ki nam bo ustrezal. Vgrajena baterija pa z enim polnjenjem nudi do 13 ur avtonomije delovanja. Vstopni model prenovljenega osebnega računalnika Acer Chromebook 11 si bodo zlahka privoščili mnogi, daj je zanj v Združenih državah Amerike treba odšteti zgolj preračunanih 235 evrov.


Prijavi napako v članku