Računalništvo, telefonija
12.07.2016 18:24
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Poletna šola EDIT danes že dvajsetič odpira svoja vrata

Poletna šola EDIT danes že dvajsetič odpira svoja vrata
Poletna šola EDIT danes že dvajsetič odpira svoja vrata

Poletna šola EDIT 2016 s sloganom »What a digital world« danes v Ljubljani in Mariboru odpira svoja vrata več kot 30 študentom ter študentkam informacijskih tehnologij. Moduli poletne šole EDIT temeljijo na aktualnih trendih iz tehnološkega sveta, zato so letošnji izzivi posvečeni digitalni transformaciji. Udeleženci poletne šole v Ljubljani se bodo soočali z razvojem ti. crowdsourcing platforme za premikanje koles, v Mariboru pa se bodo posvetili digitalni transformaciji letalskih potovanj.

Letos mednarodna poletna šola EDIT navdihuje inovativnost in deli znanje na sedmih različnih lokacijah z več kot 100 študenti. Stalnim lokacijam v Sloveniji, Srbiji ter Bosni in Hercegovini se je letos pridružila tudi Irska. Comtrade je kot prvo lokacijo za širitev poletne šole EDIT izbral Dublin, ki velja za središče panoge informacijskih tehnologij v Evropi.EDIT 2016 v Sloveniji med 11. in 22. julijem poteka na dveh lokacijah, v Ljubljani in v Mariboru, kjer bodo udeleženci pod vodstvom najboljših IT-strokovnjakov svoje akademsko znanje dopolnili z delom na realnih projektih. Študenti in študentke poletne šole Edit poleg znanja o različnih tehnologijah in življenjskem ciklu programskih rešitev pridobijo tudi dragocene izkušnje iz vodenja projektov s pomočjo agilnih metodologij in ekipnega dela.


V Mariboru se bodo študentje in študentke lotili digitalne preobrazbe letalskih potovanj, pri čemer se bodo osredotočili na razvoj ciljno usmerjenega oglaševalskega modula. Modul za digitalno transformacijo platforme vključuje možnost posredovanja tretje osebe, ki ponuja svoje storitve preko platforme, uporabniški vmesnik, ki nadzoruje proces oddaje oglasov, odločitveni algoritem za izbor oglasov na podlagi zanimanj uporabnika in odpravljanje zasičenosti uporabnika z oglasi ter zbiranje in analizo ustreznih podatkov.


V Ljubljani se bo skupina razvijalcev preizkusila v razvoju ti. crowdsourcing platforme za skupno rabo koles, ki bo meščanom omogočala komunikacijo in jih hkrati nagradila za prestavljanje koles na postajališča z veliko praznimi mesti. Vključujoča aplikacija (eng. Engaging App) bo vsebovala napovedno analitiko za posamezne postaje, seznam položaja koles, ki jih je treba premakniti, igrifikacijo in sistem nagrajevanja ter povezavo z družabnimi omrežji.Druga ljubljanska skupina, skupina poslovnih analitikov, bo na temo Naslednja generacija mobilnosti kot storitve iskala načine za zapolnitev vrzeli v sedanjem sistemu transporta, njihov cilj pa bo oblikovati celovit in integriran pristop za uporabo mobilnosti kot storitve in odpravo potrebe po vozilih v zasebni lasti. Udeleženci bodo oblikovali sistem, ki bo temeljil na prediktivni analitiki in najbolj naprednih tehnologijah.


Živa Gorup Reichmann, vodja razvoja kompetenc v podjetju Comtrade in vodja projekta EdIT: »Letos smo še posebej ponosni, saj oblikujemo poletno šolo EDIT že za dvajseto generacijo študentov in študentk, prav tako pa smo dodatno poudarili mednarodno noto z »izvozom« EDITA v Dublin. Vsako leto do sedaj smo okoli 100 študentom in študentkam v Sloveniji in ostalih državah v regiji omogočili, da so pridobili nova praktična znanja in izkušnje dela na realnih projektih, kar si štejemo za velik uspeh. Za Comtrade vsak EDIT predstavlja čudovit projekt, v okviru katerega lahko znanje naših najboljših IT strokovnjakov delimo z naslednjo generacijo in na ta način prispevamo k razvoju znanja nove generacije. « Program poletne šole je prilagojen trenutnim trendom iz tehnološkega sveta, način dela pa pisan na kožo milenijski generaciji. Udeleženci bodo lahko prisluhnili zanimivim predavanjem na temo digitalne transformacije, večji poudarek pa bo na praktičnem delu iskanju rešitev in prenosu znanj znotraj ekip.


Od otvoritve do predstavitve projektov

Na otvoritvi poletne šole EDIT so se v prostorih Comtrada letošnjim študentom in študentkam pridružili tudi pretekli udeleženci poletne šole EDIT. Otvoritev je minila v znamenju obujanja spominov, prijetnega druženja in načrtovanja prihodnosti. Fotografije si oglejte v galeriji.Predstavitev projektov in končnih rezultatov bo v petek, 22. julija, ob 14. uri na sedežu podjetja Comtrade v Ljubljani na Letališki 29b in v Mariboru na Zagrebški 105, prav tako v prostorih podjetja Comtrade. Vabljeni.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem COMTRADE d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri COMTRADE d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Comtrade EDIT 2017: Poletna šola kot izhodišče karierne odličnosti

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem COMTRADE d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

OPTIPRINT d.o.o.

Kranjčeva ulica 20, 1000 Ljubljana, Tel: 05 902 58 12
Podjetje Optiprint je leta 2009 uspešno predstavilo poslovni model nudenja cenovno dostopnega in brezskrbnega najema barvnih tiskalnikov in multifunkcijskih naprav. Uspešno poslovanje ... Več

SICIRUS d.o.o.

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Vsako podjetje, vsak ustvarjalec in tudi novodobni družbeni »influencer« se zaveda, da sta trženje in oglaševanje ključnega pomena za uspeh in rast. Kje in kako začeti? Področje ... Več
Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več

Tiskarna Igma-Graf, Martin Škofljanec s.p.

Brege 60, 8273 Leskovec pri Krškem, Tel: 040 744 158
Kako vam lahko reklamna majica pomaga pri promociji vašega podjetja Promocije podjetja se je potrebno lotiti na pravi način, saj potencialna stranka ne sme imeti občutka vsiljivosti ... Več