Telefoni
22.10.2015 11:05
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samsung s slabimi čipi za iPhone?

Mobilnika iPhone 6S sta nekoliko bolj vzdržljiva kot izdelki konkurence, vseeno pa se priporoča uporaba zaščitnega etuija.
Mobilnika iPhone 6S sta nekoliko bolj vzdržljiva kot izdelki konkurence, vseeno pa se priporoča uporaba zaščitnega etuija.

Vsaka generacija modelov iPhone ima temu primerno afero. Medtem, ko smo lani lahko spremljali upogibanje novih iPhonov se letos vse vrti okoli čipov. Apple za novo generacijo iPhone 6S in 6S Plus uporablja čipe dveh podjetij in sicer TMSC ter Samsunga. Končni kupec nima kontrole nad tem kateri čip se nahaja v njegovem iPhonu.

Vendar pa, kot so pokazale določene meritve in poročanja tujih medijev, med obema ponudnikoma čipov obstajajo razlike. Baterije v iPhonih s čipom podjetja TMSC naj bi po nekaterih meritvah zdržale tudi do 20 odstotkov dlje časa kot v primeru iPhonov s čipi podjetja Samsung. Pri tem so se uporabljale meritve s pomočjo storitve Geekbench, ki poleg hitrosti procesorjev meri tudi vzdržljivost baterij. Omenjena razlika 20 odstotkov je seveda zelo velika zato ni presenetljivo, da so govorice hitro dosegle Apple.

V uradni izjavi so pri Applu zanikali izmerjene in objavljene razlike pri vzdržljivosti baterije. Po njihovem mnenju testi baterij, ki za daljše časovno obdobje maksimalno obremenjujejo baterijo, niso relevantni. Pri Applu razliko ocenjujejo kvečjemu na dva do tri odstotke. To pomeni, da priznavajo razliko med slabšim delovanjem čipa podjetja Samsung v primerjavi s čipom podjetjam TMSC a hkrati pri tem poudarjajo manjšo razliko od izmerjenih 20 odstotkov.

Andy Wei, predstavnik podjetja Chipwork, ki se med drugim ukvarja s tehnološkimi patenti, je izrazil začudenje nad uporabo čipov dveh različnih ponudnikov. Po njegovem mnenju se lahko na podlagi tega sklepa na težave pri dobavljanju zadostne količine čipov saj naj bi izbira uporabe večjega čipa s strani podjetja TMSC bila nesmiselna. Samsungov čip je namreč manjših dimenzij in s tem primernejši za uporabo pri pametnih telefonih. Po njegovem mnenju ni nobenega razloga za uporabo večjega čipa razen predhodno omenjenih težav z dobavo zadostnih količin čipov.

Ne glede na to, da pri Applu umirjajo strasti pa naj bi afera kljub temu že imela prvo žrtev. Govorice tako omenjajo možnost prekinitve sodelovanja med Applom in Samsungom pri dobavi čipov za novi iPhone 7, ki bo na trgu predvidoma konec naslednjega leta. Podjetju TMSC se sodeč po teh govoricah nasmiha še večji posel.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

TISKARNA SILVECO

PE Stegne, Stegne 3, 1000 Ljubljana, Tel: 031 707 667
Ali iščete način za preboj komunikacijske ovire med vami in vašimi potencialnimi strankami ali partnerji? V današnji digitalni dobi je trg enostavno prenasičen s spletnimi oglasi ... Več

Minevra, Matjaž Kramar s.p.

Krallova 31, 8000 Novo mesto, Tel: 041-649-387
Kaj lahko za vas naredi podjetje Minevra? Živimo v digitalni dobi, kjer prevladuje računalniška in tiskalna oprema. Iskanje sebi primerno opremo je izziv in za mnoge zamudno opravilo. ... Več
Bronasti partner

AKREDON d.o.o., Toner123.si

Moste 30, 4274 Žirovnica, Tel: 051 392 793
Spletna trgovina Toner123.si V spletni trgovini Toner123.si lahko izbirate med bogato ponudbo originalnih in kakovostnih kompatibilnih tonerjev ali kartuš za tiskalnike svetovno znanih ... Več

HERLAH d.o.o.

Efenkova cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 586 35 60
Herlah d.o.o. se ukvarja z izdelavo celovitih programskih rešitev s področja računovodstva, trgovine in proizvodnje. Več