Računalništvo, telefonija
10.09.2015 06:15

Deli z drugimi:

Share

Prenovljeni Apple TV z zvočnim upravljanjem

Prenovljeni Apple TV je precej bolj uporaben od predhodnika!
Prenovljeni Apple TV je precej bolj uporaben od predhodnika!

Podjetje Apple je na nedavni konferenci poleg težko pričakovanih pametnih mobilnih telefonov iPhone 6S in iPhone 6S Plus predstavilo še četrto generacijo njegovega večpredstavnostnega predvajalnika Apple TV. Novost je vsekakor precej dražja od predhodnika, saj bo zanjo v Združenih državah Amerike namesto preračunanih 62 evrov potrebno odšteti preračunanih 135 evrov za različico z 32 gigabajti vgrajenega pomnilnika oziroma preračunanih 178 evrov za različico s 64 gigabajti vgrajenega pomnilnika. Kljub temu naj bi se po mnenju poznavalcev nakup splačal, saj je novi Apple TV precej zmogljivejši in uporabnejši v primerjavi z njegovim predhodnikom.

Novi večpredstavnostni predvajalnik Apple TV je namreč opremljen z dvojedrnim procesorjem A8 ter razpolaga celo z ločeno spletno trgovino App Store in digitalno asistentko Siri, na voljo pa bo tudi posodobljeni daljinski upravljalnik, ki bo znal prepoznati kretnje, sprejemal dotik in glasovne ukaze. Glasovno iskanje je mogoče uporabljati preko različnih storitev, vključno z iTunesom, Netflixom, Hulujem, HBOjem in Swhowtimeom. Z drugimi besedami povedano to pomeni, da ni več potrebno odpreti pet različnih aplikacij, da bi našli tisto, kar smo iskali.

Novi večpredstavnostni predvajalnik Apple TV z lastnim operacijskim sistemom iOS bo naprodaj oktobra. Vse storitve seveda ne bodo delovale povsod po svetu.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

EPSON

, ,
Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888
Zlati partner

NLB d. d.

Trg republike 2, 1000 Ljubljana, Tel: 01 477 2000
Dobro delujoč finančni sistem je temelj sodobnega gospodarstva in banke pri tem opravljajo pomembno družbeno funkcijo. Banke morajo biti zmožne posojati denar potrošnikom in podjetjem ... Več
Zlati partner

GS1 Slovenija

Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 5898 320
GS1 Slovenija je neodvisna in nepridobitna organizacija na področju mednarodnih standardov GS1 za identifikacijo, zajem in elektronsko izmenjavo podatkov v Sloveniji. Ima preko ... Več