Računalništvo, telefonija
12.06.2015 16:13

Deli z drugimi:

Share

Samouničljive NFC nalepke

NFC oznake obstajajo v različnih oblikah – kot obeski, kartice, v zapestnicah ali kot nalepke. Slednje imajo sedaj tudi dodatno funkcionalnost.
Samouničljive NFC nalepke
Samouničljive NFC nalepke

NFC oznake nam pogosto služijo kot način identifikacije posameznih izdelkov. Težava nastane, kadar oznako premestimo na drug izdelek ali lokacijo, pri tem pa se informacije, ki jih NFC oznaka ponuja ne spremenijo in tako postanejo napačne. V namen premostitve te težave so razvili samouničljive NFC nalepke, ki onemogočajo premik delujoče nalepke med izdelki ali lokacijami.

NFC nalepka je sestavljena iz antene, čipa in vezja. V primeru odstranitve iz površine, kamor je bila nameščena, se vezje prekine – to nalepko naredi nedelujočo. Samouničljive NFC nalepke so torej odlična rešitev, kadar želimo specifične informacije vezati na specifičen objekt, osebo ali lokacijo. Odstranitev in ponovna namestitev sta sicer teoretično mogoča, vendar bi zahtevala skrajno natančnost.

Namig: Ob uporabi NFC oznak je smiselno zakleniti nameščene podatke. Kadar so zaklenjeni, jih niti skrbnik ne more več spremeniti. V obratnem primeru, torej če so odklenjeni, pa lahko z uporabo prave aplikacije do njih dostopa vsak.

Za dodatne informacije o NFC tehnologiji, NFC oznakah ter NFC nalepkah se obrnite na info@identiks.si ali to spletno stran.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem IDENTIKS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri IDENTIKS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem IDENTIKS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ZwCAD SLOVENIA

Prečna 9b, 2000 Maribor, Tel: 02 471 12 40
ZwCAD Slovenia pod okriljem podjetja Birocom 2000 d.o.o. ponuja rešitve na področju CAD, CAD/CAM in CAE programske (in strojne) opreme. Več
Zlati partner

RITTAL d.o.o.

Letališka cesta 16, 1000 Ljubljana, Tel: 01 546 63 70
Rittal spodbuja inovacije in živi svoje vrednote To je Rittal. Globalni igralec, vodilni inovator, družinsko podjetje in zgleden delodajalec. Rittal zgodba Prihodnost Rittala se je ... Več

NJORKA d.o.o.

Tovarniška cesta 4c, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 901 21 22
Podjetja se srečujejo z vse več podatki, za njihovo učinkovito obravnavo pa potrebujejo številne programe in aplikacije, kar sčasoma vodi v administracijsko zmešnjavo in posledično ... Več

NEXT LINE d.o.o.

Ob železnici 16, 1000 Ljubljana, Tel: 041 776 822
Next line, specializirane storitve tiska pod eno streho V podjetju Next line iz Ljubljane so se osredotočili na specializirane storitve tiska s termičnimi, sublimacijskimi in ... Več