Računalništvo, telefonija
12.06.2015 16:13

Deli z drugimi:

Share

Samouničljive NFC nalepke

NFC oznake obstajajo v različnih oblikah – kot obeski, kartice, v zapestnicah ali kot nalepke. Slednje imajo sedaj tudi dodatno funkcionalnost.
Samouničljive NFC nalepke
Samouničljive NFC nalepke

NFC oznake nam pogosto služijo kot način identifikacije posameznih izdelkov. Težava nastane, kadar oznako premestimo na drug izdelek ali lokacijo, pri tem pa se informacije, ki jih NFC oznaka ponuja ne spremenijo in tako postanejo napačne. V namen premostitve te težave so razvili samouničljive NFC nalepke, ki onemogočajo premik delujoče nalepke med izdelki ali lokacijami.

NFC nalepka je sestavljena iz antene, čipa in vezja. V primeru odstranitve iz površine, kamor je bila nameščena, se vezje prekine – to nalepko naredi nedelujočo. Samouničljive NFC nalepke so torej odlična rešitev, kadar želimo specifične informacije vezati na specifičen objekt, osebo ali lokacijo. Odstranitev in ponovna namestitev sta sicer teoretično mogoča, vendar bi zahtevala skrajno natančnost.

Namig: Ob uporabi NFC oznak je smiselno zakleniti nameščene podatke. Kadar so zaklenjeni, jih niti skrbnik ne more več spremeniti. V obratnem primeru, torej če so odklenjeni, pa lahko z uporabo prave aplikacije do njih dostopa vsak.

Za dodatne informacije o NFC tehnologiji, NFC oznakah ter NFC nalepkah se obrnite na info@identiks.si ali to spletno stran.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem IDENTIKS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri IDENTIKS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem IDENTIKS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

E-Rasta d.o.o.

Vodnikova ulica 2, 2250 Ptuj, Tel: +386 (0) 70 474 398
Podjetje E-RASTA je inovativno podjetje, ki se osredotoča na razvoj tehnoloških rešitev v povezavi z biometričnimi fotografijami in identifikacijo. Njihova glavna storitevje aplikacija ... Več
Zlati partner

DATALAB SI d.o.o.

Hajdrihova 28c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 252 89 00
Datalab tehnologije Podjetje Datalab Tehnologije d.d. se ukvarja z razvojem poslovne programske opreme za vodenje podjetij. S poslovnim informacijskim sistemom PANTHEON povečate učinkovitost ... Več

MAT3, MATEJ BOŽIČ s.p.

Vipavska cesta 2c, 5270 Ajdovščina, Tel: 031 200 701
MAT3 Podjetje MAT3 Matej Božič s.p. je bilo ustanovljeno v letu 2013. Njihov cilj? Postati uspešno podjetje na področju servisa računalnikov, fotografiranja in izdelave spletnih ... Več
Zlati partner

KONCERN ENA d.o.o.

Koroška cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 891 95 40
Podjetje IN.PU.T., prodaja računalniške opreme, Tadej Pucelj, s.p. je začelo poslovati v letu 2003,kot internetna trgovina (www.in-put.com) z računalniško opremo. V zadnjih letih ... Več