Strojna oprema
08.09.2021 10:42
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Športna majica za merjenje srčnega utripa

Tehnologija je z oblačili iz dneva v dan bolj povezana. Zato je bilo le še vprašanje časa, kdaj si bo nekdo omislil kratko majico, ki bo med opravljanjem športnih aktivnosti spremljala srčni utrip uporabnika. To je nedavno uspelo raziskovalcem Rice University.

Športna majica raziskovalcev univerze Rice University je res nekaj posebnega. Nežna je kot bombaž, odporna kot »kevlar« in prevodna kot kovina. Majica je seveda pralna, kar pomeni, da se na videz ne razlikuje od klasične športne majice. Vse to pa je raziskovalcem omogočila uporaba ogljikovih nanovlaken, ki se sicer uporabljajo za izdelavo sodobnih vojaških oblek.

Postopek izdelave in uporabnost visokotehnološke športne majice raziskovalcev univerze Rice University si lahko ogledate na povezavi bit.ly/majica-utrip. Postopek izdelave tovrstne majice je zaenkrat še relativno drag, ko pa bo postal cenovno bolj ugoden, verjamemo, da bodo tovrstne visokotehnološke majice zašle tudi na prodajne police športnih trgovin.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

Miklavčič marketing, d.o.o.

Zgornji Brnik 130H, 4210 Brnik aerodrom, Tel: 041 414 847

TRACE BS d.o.o.

Opekarniška cesta 5, 2270 Ormož, Tel: 05 905 23 81
V skupini Trace Solutions, katere del sta Trace BS Poslovne rešitve d. o. o. in Trace IS Informacijske rešitve, se ukvarjajo z razvojem, prodajo in uvajanjem istoimenske programske ... Več

SOREX d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 07 337 90 10

DRUŠTVO DUH ČASA

Trubarjeva cesta 72, 1000 Ljubljana, Tel: 06 815 40 63
Računalniki za socialno ogrožene Smo skupina računalniških zanesenjakov, ki le stežka gleda kako cele gore še uporabnih računalnikov in računalniških delov končajo na odpadu. ... Več