Računalništvo, telefonija
25.04.2013 12:14

Deli z drugimi:

Share

Lexmarkova poslovna preobrazba tlakuje temelje novih uspehov

Družba Lexmark International je predstavila poslovne rezultate za letošnje prvo četrtletje. V njih je zabeležila prihodke v višini 884 milijonov dolarjev, pri čemer je podjetje doseglo bruto maržo v višini 37,8 odstotka. Dobiček na delnico je v prvem kvartalu znašal 0,54 dolarja. Družba je zabeležila 10-odstotno rast prometa v segmentu storitev upravljanja tiskanja, medtem ko je prodaja poslovne programske opreme zrasla za kar 34 odstotkov v primerjavi z enakim lanskim obdobjem.
Lexmarkova poslovna preobrazba tlakuje temelje novih uspehov
Lexmarkova poslovna preobrazba tlakuje temelje novih uspehov

”V prvem četrtletju je družba Lexmark dosegla prihodke, skladne s pričakovanji, veseli nas predvsem rast segmentov, kjer ustvarjamo višjo dodano vrednost. Podjetje nadaljuje s preobrazbo iz v strojne rešitve usmerjene družbe v podjetje, specializirano za ponujanje naprednih poslovnih rešitev. To potrjujejo tudi nakup dveh podjetij, ki se ukvarjata s programsko opremo, ter odprodaja področja in tehnologij, povezanih s tehnologijo brizgalnih tiskalnikov,”

je povedal Lexmarkov predsednik in izvršni direktor Paul Rooke.

Lexmarkova sposobnost ustvarjanja denarnega toka je družbi omogočila strateške nakupe kar osmih podjetij v zadnjih dveh letih, ki so okrepila ponudbo rešitev na področju programske opreme in storitev. V zadnjih dveh letih je družba za izplačilo dividend in nakup lastnih delnic namenila več kot 500 milijonov dolarjev (od tega 40 milijonov v letošnjem prvem četrtletju).

V prvem četrtletju 2013 je družba Lexmark kupila podjetji Twistage in AccessVia. Rešitve družbe Twistage bodo še nadgradile Lexmarkove zmogljivosti na področju zajemanja, upravljanja in pošiljanja bogatih vsebin, medtem ko je z nakupom podjetja AccessVia Lexmark pridobil vodilno platformo za serviranje papirnatih in digitalnih vsebin na javnih mestih. Lexmark je za novi naložbi odštel približno 31,5 milijona ameriških dolarjev.

V drugem četrtletju pri Lexmarku pričakujejo 6- do 8-odstotno znižanje prihodkov, in sicer predvsem zaradi odprodaje proizvodnje in tehnologije brizgalnih tiskalnikov družbi Funai.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ALTERNA INTERTRADE d.d.
Za več informacij so vam na voljo pri ALTERNA INTERTRADE d.d.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ALTERNA INTERTRADE d.d.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

NJORKA d.o.o.

Tovarniška cesta 4c, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 901 21 22
Podjetja se srečujejo z vse več podatki, za njihovo učinkovito obravnavo pa potrebujejo številne programe in aplikacije, kar sčasoma vodi v administracijsko zmešnjavo in posledično ... Več
Zlati partner

CREAPLUS d.o.o.

Letališka cesta 33F, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 42 70
CREAPLUS d.o.o. je družba za zastopstva, mednarodno distribucijo in sistemsko integracijo sodobnih rešitev s področja računalniške varnosti in kriptografije ter za načrtovanje, ... Več
Zlati partner

Računalniški muzej

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,
Že od leta 2004 si jemljemo za svoje osnovno poslanstvo opominjanje na informacijsko dediščino. Kot kulturna ustanova s sedežem v Ljubljani, se posvečamo zbiranju, ohranjanju ... Več
Zlati partner

XENON FORTE d.o.o.

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 548 48 00
Xenon forte d.o.o. je podjetje s 30-letno tradicijo. V celotnem času svojega obstoja se zavzema za odličnost in verodostojnost. Skupaj s podjetji Xenon forte Zagreb d.o.o., Xenon ... Več