Računalništvo, telefonija
08.04.2013 13:12
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Privoščite si brezplačnega osebnega trenerja

Izdelajte prilagojen program za zdravo življenje.
Izdelajte prilagojen program za zdravo življenje.

Mnogi preživljamo svoj prosti čas pred računalnikom, medtem ko gibanje in rekreacija ostaneta pozabljena. Za to enostavno nimamo časa. Na spletu je veliko navodil z vajami, a ta niso prilagojena nam. Osebnega trenerja in svetovalca pa si enostavno ne moremo privoščiti. Kaj, če bi si lahko idealni program treninga ustvarili kar doma na svojem računalniku?

Ekipa @life ponuja izdelavo prilagojenega programa s področja psihologije, športa in medicine. Kot je za računalničarje najbolj pomembno, je sistem na voljo kot spletni portal ter kot mobilna aplikacija za iOS, Android in kmalu tudi za nov BlackBerry 10.Za vas smo sistem natančno pregledali in preizkusili.

Najprej je treba izpolniti nekaj vprašalnikov. Ti ugotavljajo zdravstvene težave, tveganja, in življenjski slog posameznika ter nudijo vpogled v trenutno psihološko stanje in stresno ogroženost. Priporočena je tudi izvedba Cooperjevega, Rockport in Step testa, saj podajo dobro oceno o fizični vzdržljivosti.

Dobljene medicinske, psihološke in fizične rezultate sistem izriše v obliki grafa zdravstvena rezerva, ki prikazuje zmožnost ohranjanja telesnega ravnovesja (homeostaze). Uporabnikom poda informacijo o tem, kje je meja, da kljub obremenitvam v življenju ni nevarnosti za bolezen. Celostni psihološki rezultati se prikažejo v obliki stresnega profila. Sestavljajo ga osebnostne lastnosti posameznika oziroma sistem obrambe pred stresom, stresnost okolja in subjektivne zaznave lastnega počutja. Posledice pretiranega stresa se kažejo tudi v občutkih izčrpanosti, utrujenosti in v skrajnih primerih v izgorelosti. Visoka izgorelost navadno vodi v psihosomatska obolenja, nezadovoljstvo, slabo psihično počutje, upad motivacije in zdravstvene težave.

@life vsebuje veliko samostojnih športnih, medicinskih in psiholoških nasvetov. Športna priporočila vključujejo skupek gibalnih vaj in video navodil za vadbo v obliki trimesečnega programa prilagojenega našemu fizičnemu stanju. Psihološka priporočila vsebujejo vaje za sproščanje, dihalne vaje, avtogene treninge, hipnotične sugestije in vaje mentalne priprave na stresni dogodek. Nadgradnja nasvetov je umestitev posameznika v individualni program mentalnega in športnega treninga, ki ga sistem oblikuje na podlagi rezultatov iz začetnih vprašalnikov. Medicinski program služi spremljanju sprememb, medtem ko sta psihološki in športni bolj ciljno usmerjena. Osebni programi omogočajo 14-tedenske programe za redno gibanje, sproščanje in spremljanje svojega napredka v zdravstveni rezervi.

Spremljanje srčnega utripa, pritiska, teže in drugih parametrov v dnevniku je grafično podprto. Tako lahko nadziramo spremembe in svoje načrtovane aktivnosti ter obremenitve prilagodimo našemu trenutnemu stanju.

Sistem je na voljo kot spletna aplikacija ter aplikacija za iOS in Android. Najdete jih na spletni strani a-life.eu.com, kjer z brezplačno registracijo dobite dostop do vašega osebnega trenerja. Za prikazovanje izbranega programa na pametnem telefonu je potrebna registracija na portalu in vnos uporabniškega imena in gesla v mobilno aplikacijo.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem RC IKTS ŽALEC d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri RC IKTS ŽALEC d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Vodstveni delavci naklonjeni uporabi mobilnih aplikacij za krepitev zdravja pri delu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem RC IKTS ŽALEC d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

NAVEZA d.o.o.

Ščita 9, 1315 Velike Lašče, Tel: 01 787 30 25
Naveza d.o.o. je podjetje z več kot 15 leti izkušenj na področju računalniške podpore, digitalizacije ter izdelave in vzdrževanja spletnih strani. Vedno si prizadevajo najti rešitve, ... Več
Zlati partner

TELEMACH d.o.o.

Brnčičeva ulica 49a, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 070 700 700
Telemach je eno glavnih telekomunikacijskih podjetij v Sloveniji in hkrati najhitreje rastoči mobilni operater v državi. Uporabnikom ponuja napredne televizijske storitve v ločljivostih ... Več
Zlati partner

BONAJO d.o.o.

Industrijska cesta 9, 1290 Grosuplje, Tel: 040 514 750
Podjetje BONAJO d.o.o. uspešno posluje že od samega začetka. S skrbno izbrano veleprodajno mrežo partnerjev skrbijo za trženje in distribucijo televizorjev, mobilnih telefonov, ... Več
Zlati partner

UL FRI

Večna pot 113, 1000 Ljubljana, Tel: 01 479 81 03
Spoznali smo že, da so računalniki neverjetni stroji, za katere se zdi, da ni meja, da so sposobni narediti vse, kar si človek zamisli in tudi tisto, kar si danes večina ljudi še ... Več