Aplikacije in dodatni programi
09.07.2021 12:34
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

5 Android aplikacij, ki jih ta teden ne smete zamuditi (9. del)

Odločili smo se, da vam bomo vsak teden predstavili 5 novih mobilnih aplikacij in iger, s katerimi bomo skrbeli, da boste karseda na tekočem na področju razvoja Android programske opreme. Tokrat smo izbrali tri igre in dve aplikaciji.

Claw Stars

Cena: brezplačna

Claw Stars je kombinacija gache, zbirateljske igre in “claw machine” igre. Igralci rešujejo različna bitja, ki so se znašla v pasteh. Filozofija igre je precej preprostra, ulovimo “orbe”, v katerih se nahajajo risani junaki, jih rešimo in se vrnemo po več. Glavna mehanika igre deluje na principu “claw machine”, ki je preprosta mehanska roka. Iz prve roke vam lahko povemo, da je občutek, ki iz pasti izpustimo plišaste prijateljčke, resnično zadovoljujoč. Poleg zgolj reševanja teh bitij, lahko zbiramo kovance, krademo živali ostalih igralcev in še nekaj drugih stvari. Claw Stars je simpatična igra brez pretirane vsebinske globine, je pa vsekakor igra, s katero lahko zabijemo nekaj časa.

Prenos iz Google Play trgovine!

AR Canvas by Samsung

Cena: brezplačna

Zanimiva aplikacija AR Canvas by Samsung nam omogoča, da s pomočjo tehnologije navidezne resničnosti rišemo in čečkamo po čisto pravih fotografijah. Stvari, ki jih narišemo na določenih lokacijah, tam ostanejo in drugi uporabniki lahko občudijejo naše umetnine. Aplikacija je predvsem zabavna, do določene mere pa tudi uporabna, vendar neke prave dodane vrednost za uporabnike nima. Sploh, če iščemo “realno” aplikacijo, ki bi nam lahko določeno stvar v življenju oljašala. Ne glede na to je lahko AR Canvas by Samsung zabavna aplikacija za otroke, zabavna druženja in pa skupine ljudi, kjer vsi imajo Samsung telefone.

Prenos iz Google Play trgovine!

Mitrasphere

Cena: brezplačna

Mitrasphere je najnovejša Crunchyroll igra. Govorimo o “gacha RPG” igri, ki j v svojem bistvu zelo podobna večini ostalih iger te zvrsti. Igralci v igri sledijo zgodbi, se srečujejo z različnimi liki, če pa se želijo pomeriti z ostalimi igralci, pa je na voljo tudi “PvP” način igranja. Da pa igralcem resnično nikoli ni dolgčas, obstajajo tudi zasebne “chat” sobe, glasovni emotikoni in pet različnim treningov, ki igralce pripravijo na pravo igranje. Kot pri večini “gacha” igrah, se lahko način boja in vsi spopadi, ki se dogajajo, lahko sčasoma ponavljajo. Da bi prišli do konca igra, se moramo kar pošteno potruditi. Kljub vsemu je Mitrasphere še vedno solidna igra, ki ji velja posvetiti nekaj časa.

Prenos iz Google Play trgovine!

OpenSky

Cena: brezplačna

OpenSky je aplikacija razvijalcev Wing Aviation, hčerinskega podjetja Alphabet, ki je verjetno vsem bolj poznan, kot lastnik Googla. Gre v bistvu za aplikacijo za upravljenje dronov, ki nam pomaga, da med upravljanjem ostanemo v zakonskih okvirih. Aplikacija OpenSky nam pove, ali je na določenem območjo legalno voziti dron in če ni, nam pomaga priti do vseh potrebnih avtorizacij. Aplikacija je še vedno v začetnih fazah razvoja, kar pomeni, da pričakujemo še nekaj izboljšav. Ne glede na to pa se že zdaj jasno vidi, da bi lahko bila ena najbolj uporabnih aplikacij za lastnike dronov. Ena od zanimivih lastnosti je recimo tudi ta, da nam aplikacija pokaže zgodovino letov. Večina kritik na račun aplikacije se veže na hrošče, kar pa bi sčasom lahko razvijalci odpravili in takrat bi zares lahko govorili o vrhunski aplikaciji.

Prenos iz Google Play trgovine!

Rogue Land

Cena: brezplačna

Rogue Land je “hack-and-slash” pustolovska igra, ki se igra na zelo podoben način, kot številne tovrstne igre. Igralci raziskujejo svet in odkrivajo najrazličnejše skrivnosti. Obstajata dva načina igra, “story mode” in “side quest mode”, kar pomeni, da lahko resnično preizkusimo cel spekter igre. Mehanika igre ni pretirano zahtevna in igralcem ne bi smelo vzeti preveč časa, preden se navadijo na igranje. Ena največjih kritik obstoječih igralcev je, da obenem ne morejo streljati in se premikati. Vsi tisti, ki ste morda že igrali igro Archero, boste v trenutku našli podobnosti, pa naj bodo te slabe, ali dobre.

Prenos iz Google Play trgovine!


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Android aplikacije iOS aplikacije


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

M-SISTEM d.o.o.

Pot na Drenikov vrh 12, 1000 Ljubljana, Tel: 041 693 934
Nov IT sistem, bodisi strojni ali programski, je lahko velika naložba. Da bi jo karseda najbolje izkoristili, je pomembno, da izberete pravega IT dobavitelja in ponudnika programskih ... Več

PRANA 3STIL d.o.o.

Opekarniška cesta 15a, 3000 Celje, Tel: 051 807 390
Podjetje Prana 3stil je specializirano za računalniške stortve, kot so razvoj Windows/Linux programske opreme, prodaja, servis in podobno. Več

OMREŽJE d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 10
Združite vse na eni položnici in prihranite denar Ali še vedno plačujete storitve interneta, televizije ter fiksne in mobilne telefonije ločeno? Zagotovo ste že kdaj pomislili, ... Več
Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808