Triki in nasveti
16.03.2013 14:30
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Vibracije po meri za naprave Android

Na mobilnih napravah Android lahko s pomočjo aplikacije Vybe nastavimo, kako bo naš pametni mobilni telefon ali tablični računalnik vibriral ob prejemu telefonskega klica. Zanimiva aplikacija je relativno enostavna za uporabo in je za nameček celo brezplačna.
Z aplikacijo Vybe določimo, kako bo naša mobilna naprava Android zavibrirala od prejemu klica.
Z aplikacijo Vybe določimo, kako bo naša mobilna naprava Android zavibrirala od prejemu klica.

Mobilni operacijski sistem Android je med uporabniki pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov zelo priljubljen, saj se lahko pobaha z izjemno prilagodljivostjo. Na mobilnih napravah Android lahko, če verjamete ali ne, prilagodimo celo način, kako bo naš pametni mobilnik vibriral ob prejemu telefonskega klica. Za to potrebujemo le brezplačno programsko opremo Vybe, ki je na voljo za prenos na spletnem portalu Google Play.

Zanimivo aplikacijo Vybe lahko na pametne mobilne telefone in tablične računalnike prenesemo in namestimo bodisi preko spletne povezave http://goo.gl/UGyd7 bodisi s skeniranem priročne QR kode. S tem bomo dejansko pridobili možnosti izdelave lastnih »vibracij«, ki jih bomo lahko dodelili posamičnemu stiku ali poljubni skupini stikov. Ker pa to od uporabnika zahteva določeno mero znanja, se takoj ob zagonu prikaže priročen priročnik, ki nam predstavi ključne lastnosti nadvse uporabne mobilne aplikacije.

Prilagojene vibracije posnamemo s pritiskom na velik sredinski gumb. Vibracije lahko seveda tudi »predvajamo« in jih s klikom na zgornja gumba v trenutku dodamo tako klicem kot kratkim sporočilom SMS in e-pošti. Posamične vibracije lahko dodamo celo posamičnim stikom ali skupini stikov, za ta namen pa imamo na voljo izjemno priročen iskalnik. S tem bomo lahko že iz načina vibriranja mobilne naprave Android prepoznali, kdo nas kliče.

Če boste bodisi pri namestitvi bodisi pri uporabi mobilne aplikacije Vybe zašli v nepričakovane težave, nič zato. Vedno lahko namreč računate na pomoč in nasvete strokovnjakov Foruma Računalniških novic (http://goo.gl/bBIpG). Tu velja še omeniti, da je sorodna aplikacija za izdelavo lastnega vibriranja že vgrajena v mobilni operacijski sistem Android Jelly Bean. To najdemo pod »nastavitve« (»settings«), »zvok« (»sound«), »vibriranje naprave« (»device vibration«) in »ustvari« (»create«).


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

CICERO, BEGUNJE, d.o.o.

Stegne 21c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 507 42 92, 041 662 178

DATA COM. d.o.o.

Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana, Tel: 041 757 560
Komunikacija je moč. Je temeljni steber vseh področij življenja. V poslovni niši je vizualna komunikacija ključ za uspeh tržnih in oglaševalnih strategij. Človekova zmožnost ... Več

ARCHUS.SI d.o.o.

Cankarjeva ulica 9c, 6000 Koper/capodistria, Tel: 070 890 096
O podjetju Archus.si  ARCHUS.SI d.o.o. je podjetje iz Kopra. Kot prvi v Sloveniji so leta 2008 oz. 2009 začeli ponujati nekaj aktualnih in zanimivih produktov nove tehnologije, kot ... Več

VideoExpert.eu – trgovina s profesionalno video opremo

Gunceljska cesta 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 01 512 22 11
Spletna trgovina VideoExpert.eu Spletna trgovina videoexpert.eu je vodilna slovenska trgovina s profesionalno video, cinema in broadcast opremo. Njihovo vodilo je nuditi najprimernejše ... Več