Računalništvo, telefonija
04.12.2012 10:22

Deli z drugimi:

Share

Največji fotografski dogodek pri nas privabil približno 1.300 ljubiteljev fotografije

Nikonov dan fotografije, zdaj že tradicionalni največji fotografski dogodek v Sloveniji, je tudi letos postregel s številnimi novostmi. Približno 1.300 ljubiteljev fotografije je fotografsko popoldne in večer preživelo v prostorih Viba filma v Ljubljani, kjer so lahko prvič prisluhnili odličnima tujima predavateljema, bolje spoznali Nikon opremo, preizkusili svoje znanje v video kotičku, obiskali foto sejem, fotografirali profesionalne modele in različne scene ter brezplačno očistili svojo fotografsko opremo.
Največji fotografski dogodek pri nas privabil približno 1.300 ljubiteljev fotografije
Največji fotografski dogodek pri nas privabil približno 1.300 ljubiteljev fotografije

Nikonov dan fotografije je letos potekal pod sloganom “HOT&COOL”, v katerem so bili zajeti vroči profesionalni modeli v zimski idili. Izjemno nizke temperature in belina so bile tudi osrednja tema enega od predavateljev, avanturističnega fotografa narave Floriana Schulza, ki je slušatelje v nabito polni dvorani v svojem predavanju popeljal na Arktiko. Drugi tuji fotograf, ljubitelj akcijske fotografije Marcel Lämmerhirt je predstavil svojo zgodbo na predavanju Akcijska fotografija v snegu in ledu. Tudi tokrat s svojim predavanjem na dogodku ni manjkal eden najbolj prepoznavnih fotografov v Sloveniji Arne Hodalič. Letos nam je predstavil zanimivo zgodbo o soli oziroma “žetvi” in “izkopavanju” te izjemno pomembne sestavine v kuhinji na različnih delih sveta.

Na dogodku je bil poseben video kotiček namenjen DSLR videu, kjer so zainteresirani fotografi spoznali posamezne korake video produkcije, od priprav, osnovne in dodatne opreme do snemanja in montaže. Lahko so preizkusili vso fotografsko opremo, digitalne fotoaparate, objektive, bliskavice in drugo dodatno opremo, z nasveti pa jim je pomagal priznani video ustvarjalec in avtor številnih izjemnih videoposnetkov Dražen Štader.

Obiskovalci so na dogodku letos prvič lahko kupili tudi dodatno fotografsko opremo, saj je v sklopu Nikonovega dneva fotografije prvič potekal foto sejem, na katerem se je predstavilo devet razstavljavcev. Na svoj račun so prišli tudi tisti, ki so želeli brezplačno očistiti svojo fotografsko opremo v sklopu storitve Check&Clean Nikonovega pooblaščenega servisa.

Kot vsako leto so se obiskovalci lahko seznanili in preizkusili najnovejšo Nikonovo DSLR opremo. Npr. fotoaparate D600, D800 in D5200 ter obstoječ nabor fotoaparatov, objektivov in druge dodatne opreme. Poleg drugih je bil predstavljen tudi prvi fotoaparat z operacijskim sistemom Android, Nikonov Coolpix S800c ter najmanjši kompaktni fotoaparat na svetu Nikon Coolpix S01.

Fotografije z dogodka so tukaj.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija
Za več informacij so vam na voljo pri NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

"Bohinjsko drevo" po natanko desetih letih spet v soju (fotografskih) žarometov

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

RSLukan, Matjaž Lukan s.p.

Pri malem kamnu 11, 1000 Ljubljana, Tel: 051 302 160
Delovanje sodobne družbe je pogojeno z brezhibnim delovanjem računalniških in informacijskih sistemov. Predstavljajte si svet brez tehnologije ali še huje, svet brez ustrezne IT ... Več
Zlati partner

ŠPICA INTERNATIONAL d.o.o.

Pot k sejmišču 33, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 568 08 00
Špica International je vodilni slovenski ponudnik informacijskih sistemov in rešitev za obvladovanje časa in prostora. Realnega prostora v realnem času! Njihove rešitve vključujejo ... Več

SOREX d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 07 337 90 10
Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888