Industrija
Digitalizacija
Programska in razvojna orodja
Programska oprema
30.05.2021 19:00

Deli z drugimi:

Share

Učinkovito in zanesljivo programiranje

Človek je predvsem v zadnjih letih razvil marsikaj, kar nam olajša delo. V kolikor je govora o CAD/CAM programski opremi, je hyperMILL z visoko avtomatizacijo in optimizacijo gotovo korak pred konkurenco.

Delovni procesi morajo dandanes za dosego najvišjega standarda kakovosti teči čim hitreje, poleg tega pa tudi natančno. Razvoj industrije in proizvodnje poteka v smeri, da človek stroju čim manj ročno pomaga, za to pa sta potrebna gonilo stroja in ustrezna programska oprema. Na tem mestu do izraza pridejo vse inovativne funkcije in izboljšave, ki proces avtomatizirajo in optimizirajo.

Glavne značilnosti hyperMILL CAD/CAM:

  • avtomatizacija (več časa za bolj zapletene naloge),
  • “BEST FIT” postopek (brez zamudnega in nenatančnega poravnavanja komponent),
  • optimizacija (zagotavlja najvišjo kvaliteto obdelave površine).

Z avtomatizacijo do hitrejšega programiranja …

Podjetja iščejo rešitve, ki jim omogočajo, da z avtomatizacijo procesov izboljšajo svoje programiranje. Tudi najbolj zapleteni in raznoliki obdelovanci so ustvarjeni na podlagi številnih podobnih postopkov, ki jih je mogoče standardizirati.

Vsa podjetja, ki si zaradi strogih zahtev glede notranje zaščite ne smejo privoščiti uporabe storitev zunanjih programerjev, imajo možnost največje avtomatizacije do zdaj. Slednja omogoča hitrejše, vendar obenem bolj natančno delo, poleg tega pa ponuja možnost učinkovitega ustvarjanja lastnih rešitev za avtomatizacijo, kar povečuje obseg programskega znanja.

Avtomatizirana generacija pokriva številne preproste naloge, kar uporabnikom daje več časa za optimizacijo bolj zapletenih nalog. Inovatorji v industriji ocenjujejo, da se je število avtomatiziranih projektov med uporabniki programske opreme hyperMILL CAD/CAM v letu 2020 potrojilo.

… z “best fit” postopkom do popolnega prileganja …

Zahvaljujoč “hyperMILL BEST FIT” je zamudno in nenatančno poravnavanje komponent na stroju stvar preteklosti. Program zazna situacijo na stroju in poravna del v optimalno lego za obdelavo. V primerih zelo natančne obdelave predhodno ulitega kosa ali aditivno izdelanega obdelovanca, funkcija “Align Best Fit” samodejno izračuna najboljšo možnost prilagajanja CAD modela.

Integrirana programska oprema “hyperCAD-S” ponuja novo funkcijo, ki je še posebej koristna, če se obdelovanec le malo razlikuje od surovca. Prednost ni le v krajšem času obdelave, temveč tudi v boljši zanesljivosti postopka in daljši življenjski dobi orodja.

… z optimizacijo pa do najvišje kvalitete obdelave površine

hyperMILL ponuja inovativne funkcije za izdelavo kalupov in struženje. 5-osna radialna obdelava olajša programiranje, hkrati pa zagotavlja najvišjo kakovost obdelane površine in omogoča veliko hitrejše izračunavanje poti orodij z uporabo metode radialne projekcije. Nagib reza je indeksiran, s čimer vsak korak obdelave doseže najvišjo kakovost.

Nova XY optimizacija izboljšuje obdelavo v X in Y oseh, saj do potankosti izpili zaključevanje 3D modelov s tehnologijo “Smooth overlap”. V kolikor območja ni mogoče optimalno obdelati v X osi, se samodejno obdela v Y osi.

Na prehodnih območjih sta na voljo tudi integrirani “High-precision surface mode” in “Smooth overlap” funkciji za izjemno natančno obdelavo površine v rangu mikrometra (µm). Optimizirana izmenjava strategij na območju prekrivanja spremembe v smeri obdelave na kosu naredi nevidne.

Gonilo razvijalcev hyperMILL je zagotovitev najboljše izkušnje

Krajši časovni okvir izdelave in kakovost produkta sta danes na prvem mestu, zato si strokovnjaki s področja razvoja programske opreme hyperMILL prizadevajo k razvoju najvišje avtomatizacije in optimizacije. S tem se uporabnikom skrajša čas, potreben za programiranje, posledično pa se lahko posvetijo bolj zahtevnim in kompleksnim nalogam.

Več na www.3way.si. (P.R.)


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
CAD/CAM programska oprema

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem 3WAY d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri 3WAY d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem 3WAY d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Nova Vizija, informacijski inženiring in svetovanje, d.d.

Celjska cesta 9, 3310 Žalec, Tel: 03 71 21 800
Odločitev, v katero informacijsko tehnologijo bi moralo vlagati vaše podjetje in v katere ne, je težka. Po eni strani želite biti tisti, ki je odgovoren za inovacije in rast ... Več

NEXT LINE d.o.o.

Ob železnici 16, 1000 Ljubljana, Tel: 041 776 822
Next line, specializirane storitve tiska pod eno streho V podjetju Next line iz Ljubljane so se osredotočili na specializirane storitve tiska s termičnimi, sublimacijskimi in ... Več
Zlati partner

COMTRADE d.o.o.

Letališka cesta 29b, 1000 Ljubljana, Tel: 08 160 52 00
Comtrade je podjetje z dolgoletno tradicijo razvoja IT rešitev in storitev razvoja programske opreme. Svojim strankam zagotavljajo visoko usposobljenost za iskanje strokovnih rešitev ... Več

MAT3, MATEJ BOŽIČ s.p.

Vipavska cesta 2c, 5270 Ajdovščina, Tel: 031 200 701
MAT3 Podjetje MAT3 Matej Božič s.p. je bilo ustanovljeno v letu 2013. Njihov cilj? Postati uspešno podjetje na področju servisa računalnikov, fotografiranja in izdelave spletnih ... Več