15.11.2011 13:32

Deli z drugimi:

Share

ASUS Eee Pad Transformer Prime je prva tablica s štirijedrnim procesorjem

Podjetje ASUS predstavlja Eee Pad Transformer Prime, prvo tablico na svetu, ki ima vgrajen novi štirijedrni mobilni procesor Nvidia Tegra 3. Tablica, ki vsebuje ASUS-ovo inovativno mobilno postajo, tako dviga mobilno izkušnjo uporabnika na nov nivo. Poleg odličnih multimedijskih zmogljivosti, po zaslugi tehnologije ASUS SonicMaster začinjenih s kakovostno zvočno podobo, Eee Pad Transformer Prime postreže z dolgotrajnimi užitki, saj njegova avtonomija delovanja ob uporabi mobilne postaje dosega kar 18 ur.
ASUS Eee Pad Transformer Prime
ASUS Eee Pad Transformer Prime

“Kombinacija Eee Pad Transformer Prime ter Tegra 3 je idealna rešitev z vidika zmogljivosti in porabe energije in postavlja nova merila v svetu mobilnega računalništva. ASUS z novo tablico vodi industrijo v novo generacijo teh naprav,” je povedal izvršni direktor družbe ASUS Jerry Shen.

Izredno tanka, a ne na račun zmogljivosti

Ohišje iz brušenega aluminija skrbi za vitkost naprave, saj Transformer Prime kljub vgradnji najsodobnejših računalniških in mobilnih tehnologij tehta le 586 gramov. Impresivna je tudi debelina tablice, ki znaša 8,3 milimetra. V Transformer Prime je vgrajen najnovejši mobilni procesor Nvidia Tegra 3, ki premore štiri procesorska jedra ter 12 enot za procesiranje grafike iz družine GeForce. Rezultat je najboljša uporabniška izkušnja, saj je tablica zelo odzivna ne glede na zadano nalogo. Podpira večopravilnost in postreže z odlično izkušnjo ob brskanju po spletu, predvajanju visokoločljivih video vsebin ali igranju iger.

Zaslon brez konkurence

ASUS Eee Pad Transformer ima vgrajen 25,7-cm zaslon z matriko Super IPS+, ki nudi kar 178-stopinjski kot gledanja. Osvetlitev LED omogoča jasno branje zaslona tudi v primeru močne zunanje svetlobe, zaščita Corning Gorilla Glass pa zaslon ščiti pred praskami. Zaslon ločljivosti 1280 x 800 pik podpira kar 10-prstni dotik.

Inovacij sta bili deležni tudi kameri. Na sprednji strani je vgrajena spletna kamera z ločljivostjo 1,2 Mpik, ki skrbi za dobro videokonferenčno izkušnjo. Na zadnjo stran tablice pa je ASUS kot prvi na svetu vgradil fotoaparat s CMOS-senzorjem ločljivosti 8 Mpik ter osvetlitvijo hrbtne strani. Objektiv z zaslonko F2.4 skrbi, da je zajem fotografij jasen in oster, uporabniku pa omogoča tudi zajem fotografij z izrazito globino polja. Zmogljivi senzor zna zajemati tudi video posnetke polne visoke ločljivosti (Full HD, 1080p), kar je nov mejnik v svetu tablic.

Preprosto boljši zvok

Transformer Prime ima vgrajeno tudi impresivno zvočno rešitev, ki kljub majhni globini vgrajenih zvočnikov pričara jasen in akustično natančen zvok. Zanj skrbi ekskluzivna ASUS-ova tehnologija SonicMaster, ki nudi širok zvočni razpon ter izboljšave pri predvajanju govora, česar ne omogoča nobena druga tablica na tržišču.

Neomejena produktivnost

ASUS Eee Pad Transformer Prime je na voljo v različici z 32 ali 64 pomnilnika. Tablica premore tudi številne vmesnike, kot so reža za kartice micro SD card slot, kombiniran avdio vtič ter vmesnik micro HDMI za hitro deljenje vsebine z drugimi napravami. Napredno funkcionalnost ter vsestranskost tablice Transformer Prime pa omogoča njena mobilna postaja, ki na inovativen in praktičen način uporabniku ponuja tipkovnico in drsno ploščico. Za neomejeno razširljivost poskrbita vgrajen vmesnik USB ter reža za kartice SD. Sama tablica Transformer Prime zmore do 12 ur delovanja na baterijo, z uporabo mobilne postaje pa se njena avtonomija podaljša na do 18 ur.

Transformer Prime poganja operacijski sistem Android različice 3.2 (Honeycomp), ta pa bo nadgradljiv na različico 4.0 (Ice Cream Sandwich), ko bo le-ta na voljo. Tablica ima že prednameščenih več aplikacij za delo in zabavo. Program SuperNote omogoča enostavno pisanje ali risanje opomnikov, medtem ko programski paket Polaris Office skrbi za branje in urejanje pisarniških dokumentov, saj podpira tudi delo z datotekami, ustvarjenimi v programih Word, Excel ter PowerPoint.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

Miklavčič marketing, d.o.o.

Zgornji Brnik 130H, 4210 Brnik aerodrom, Tel: 041 414 847
Zlati partner

iRobot Slovenija

Masljeva ulica 3, 1230 Domžale, Tel: 01 530 04 60
Podjetje iRobot se kot vodilni svetovni proizvajalec robotov za domačo rabo že več kot 25 let posveča razvoju, oblikovanju in izdelavi robotov, ki ljudem pomagajo postoriti več. ... Več

COPIGRAF FAGANELJ d.o.o.

Ulica tolminskih puntarjev 4, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 34 56
V digitalnem svetu se poraja pomembno vprašanje. Je digitalna prisotnost vse, kar potrebuje podjetje? Je digitalna identiteta dovolj za krepitev prepoznavnosti blagovne znamke? Ne, ... Več
Zlati partner

EUDACE d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 05 994 21 60
Spoznajte podjetje Eudace Podjetje Eudace deluje na področju vpeljave ISO standardov, izvedbe izboljšanja informacijske varnosti v podjetju, varstva osebnih podatkov in poslovnega ... Več