Računalništvo, telefonija
Telefonija
01.10.2024 14:28
Posodobljeno 5 ur nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Novi komplet Samsung za razvoj programske opreme za zdravstvo omogoča napredek na področju inovacij v zdravstvu

Nadgradnje zagotavljajo prilagojeno podporo, ki temelji na prednostnih nalogah partnerjev v zdravstveni industriji, in omogočajo večjo prožnost pri uvajanju inovativnih rešitev.

Podjetje Samsung Electronics je predstavilo nov komplet za razvoj programske opreme Samsung Health Software Development Kit (SDK). Paket SDK je zasnovan za boljšo podporo razvijalcem in raziskovalcem pri ustvarjanju inovativnih zdravstvenih rešitev, saj uporablja Samsung napredno senzorsko tehnologijo in celovito platformo Samsung Health. Nov celovit paket komponent za senzorje, podatke, dodatno opremo in raziskovalne sklope je zdaj na voljo širšemu krogu partnerjev, razvijalcev in raziskovalcev.

Senzor SDK: S pomočjo napredne senzorske tehnologije spodbuja razvoj zdravstvenih storitev

Senzor SDK razvijalcem omogoča uporabo Samsung zmogljivega algoritma BioActive Sensor na uri Galaxy Watch, kar jim omogoča raziskovanje novih področij zdravstvenih storitev in ustvarjanje novih naprednih rešitev. Senzor BioActive meri različne zdravstvene metrike, vključno s srčnim utripom, temperaturo kože, elektrokardiogramom (EKG) in analizo bioelektrične impedance (BIA). Pomembna posodobitev prvič vključuje stalen dostop do podatkov fotopletizmograma (PPG), infrardečega (IR) in rdečega LED senzorja. Ta izboljšava bo pomagala izboljšati zdravstvene storitve, povezane z ravnijo kisika v krvi (SpO2), za izboljšanje kakovosti spanja in še več. Nadgrajeni BIA zdaj omogoča dodatne meritve, velikost in stopnjo, ki razširjajo obstoječih osem kazalnikov, vključno z maso skeletnih mišic in maso telesne maščobe, da bi predstavili natančnejšo analizo telesne sestave, ki ponuja globlji vpogled v splošno telesno zdravje.

Podatkovni SDK: Celoviti vpogledi v zdravje odpirajo novo vrednost v zdravstvenih storitvah

Od oktobra dalje lahko razvijalci s pomočjo na novo dodanega paketa Podatkovni SDK uporabljajo integrirane zdravstvene podatke, zbrane iz različnih naprav, kot so Galaxy Watch, Galaxy Ring, pametni telefoni ali celo naprave drugih proizvajalcev, in tako ustvarjajo inovativne digitalne zdravstvene rešitve. Podatkovni SDK omogoča dostop do zdravstvenih metrik v aplikaciji Samsung Health, vključno s spanjem, vadbo, krvnim tlakom, vnosom hrane in ravnijo glukoze v krvi, ki jih analizira njegov napredni algoritem. Ti poenostavljeni vpogledi, ki jih ustvari Samsung Health, omogočajo razvijalcem, da povečajo svojo produktivnost pri razvoju zdravstvenih storitev.

SDK za dodatno opremo: Celostni zdravstveni vpogledi iz različnih zdravstvenih naprav na enem mestu

Z SDK za dodatno opremo lahko razvijalci v aplikacijo Samsung Health vključijo združljive zdravstvene naprave tretjih oseb, kot so merilniki krvnega tlaka, fitnes naprave, senzorji za kolo, merilniki srčnega utripa in celo merilniki glukoze. To omogoča enostaven pregled informacij o zdravstvenem stanju na enem mestu, ne da bi bilo treba aktivirati ločene aplikacije tretjih oseb, kar spodbuja celovito in poenostavljeno izkušnjo ter širi ekosistem za celostno upravljanje zdravja.

Research Stack: Opolnomočenje raziskovalnih ustanov za nadaljnjo podporo industriji zdravstvenega varstva

Research Stack je odprtokodni projekt, katerega cilj je razširiti ekosistem digitalnih raziskav na področju zdravja. Research Stack ustvarja prilagodljivo in vsestransko raziskovalno okolje, saj poleg SDK za mobilne in nosljive aplikacije zagotavlja tudi spletni portal in zaledne storitve, ki podpirajo vse faze raziskovalnega procesa, od rekrutacije in anket do sledenja napredku in spremljanja rezultatov. Nedavno posodobljeni Research Stack se ponaša s celovitim naborom orodij, ki je bil razvit na podlagi dragocenih povratnih informacij raziskovalnih ustanov in njihovih izkušenj pri izvajanju kompleksnih, obsežnih študij. Poleg tega bo prihodnja različica 2.0 neposredno vključevala pakete Sensor SDK in Podatkovni SDK iz paketa Health SDK. Research Stack že uporabljajo vodilne ustanove kot del svojih procesov raziskovanja in odkrivanja, kar poudarja aktivno podporo podjetja Samsung zdravstveni industriji, saj raziskovalcem zagotavlja učinkovitejše študije in pomembnejše rezultate.

Če želite izvedeti več o novem paketu Samsung Health SDK, obiščite spletno stran: https://developer.samsung.com/health.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Samsung

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Za več informacij so vam na voljo pri SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

HERLAH d.o.o.

Efenkova cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 586 35 60
Herlah d.o.o. se ukvarja z izdelavo celovitih programskih rešitev s področja računovodstva, trgovine in proizvodnje. Več

NJORKA d.o.o.

Tovarniška cesta 4c, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 901 21 22
Podjetja se srečujejo z vse več podatki, za njihovo učinkovito obravnavo pa potrebujejo številne programe in aplikacije, kar sčasoma vodi v administracijsko zmešnjavo in posledično ... Več

Mauco d.o.o.

Zalog 2, 6230 Postojna, Tel: 068 642 605
V poslovnem svetu diverzifikacija pomeni razvejanje poslovanja na druge kategorije izdelkov, panoge ali trge. Diverzifikacija je pogosto zaščitna mreža pred izpadom dela v posamezni ... Več
Zlati partner

VIBOR d.o.o.

Brnčičeva ulica 41d, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 561 33 21
Podjetje Vibor z unikatnim pristopom že od leta 1993 zagotavlja neprekinjeno podporo celotni organizaciji z zanesljivo opremo ter rešitvami, ki poenostavljajo in povezujejo delovne ... Več