Varnost
25.09.2024 15:55

Deli z drugimi:

Share

Kako edinstvena zaščita pred zlorabami identitet preprečuje izvajanje kibernetskih napadov

Nova rešitev KELA Identity Guard uvaja avtomatizirano obrambo že na samem izvoru kibernetskih groženj in v realnem času ščiti organizacije pred trenutno najbolj perečimi kibernetskimi grožnjami – vdori na osnovi zlorab veljavnih uporabniških računov.

• Uporaba programske opreme za krajo podatkov se je v enem letu povečala za 266 odstotkov.
• Identity Guard prestreza kompromitirane poverilnice že, ko se pojavijo na tržnicah temnega spleta ali v zaprtih hekerskih skupinah.
• Samodejno prenašanje kompromitiranih identitet v karanteno ter odvzemanje uporabniških pravic.

Eno vodilnih podjetij za obveščanje o kibernetskih grožnjah in izpostavljenosti poslovnih subjektov in posameznikov na temnem spletu, podjetje KELA, je ponudilo rešitev Identity Guard, ki že na prvi obrambni liniji kibernetskim napadalcem preprečuje izvajanje napadov na osnovi kompromitiranih identitet ljudi in informacijskih sredstev. Identity Guard danes predstavlja ključni modul platforme KELA za obveščanje o grožnjah, ki jo že uporablja več sto organizacij iz vrst vladnih agencij, organov pregona in podjetij z vsega sveta.

Kibernetski nasprotniki nenehno iščejo nove načine za izogibanje naprednim požarnim pregradam, sistemom za odkrivanje in odzivanje na končnih točkah ter drugim varnostnim kontrolam. Vse pogosteje poskušajo z vdori na osnovi veljavnih poverilnic za poslovne uporabniške račune oziroma preko aktivnih dostopov v poslovne informacijske sisteme in druge aplikacije. Dostopovne podatke pridobivajo preko orodij, kot so navidezna zasebna omrežja, aktivni imenik in drugi produkcijski sistemi, kar varnostnim ekipam močno otežuje odkrivanje, preprečevanje in blaženje posledic napada.

KELA Identity Guard združuje zmogljivo analitiko na osnovi umetne inteligence in poglobljeno znanje kibernetskih varnostnih analitikov. Uporablja širok nabor virov in napredne metode za odkrivanje in prestrezanje kompromitiranih sredstev in identitet v realnem času, ko se z njimi trguje v kibernetskem kriminalnem podzemlju, na trgih botnetov in kanalih kibernetskih kriminalnih skupin v Telegramu. Sistem avtomatizira postopke, kot sta prenos kompromitiranih sredstev v karanteno ter začasni odvzem identitet, s čimer prepreči njihovo zlorabo.

Brezplačni preizkus

Družba KELA vabi organizacije, da izkusijo vpliv rešitve Identity Guard v realnem okolju. Prijavijo se lahko na brezplačni preizkus rešitve ali se dogovorijo za predstavitev, prilagojeno njihovi panogi in poslovnemu kontekstu.

Več informacij o tem, kako Identity Guard izboljša varnostno držo organizacije je na voljo na spletni strani www.kelacyber.com/platform/identity-guard/.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
kibernetska varnost

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem CREAPLUS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri CREAPLUS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem CREAPLUS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Bronasti partner

BIROMATIK NT d.o.o.

Ulica Staneta Severja 18, 2000 Maribor, Tel: 02 300 03 60
Storitve podjetja Biromatik NT Prednosti BIROMATIK-a so v izdelavi »butičnih programskih produktov«. To so specialne rešitve po želji uporabnikov. Vsaka stranka, ne glede ... Več
Zlati partner

CREAPLUS d.o.o.

Letališka cesta 33F, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 42 70
CREAPLUS d.o.o. je družba za zastopstva, mednarodno distribucijo in sistemsko integracijo sodobnih rešitev s področja računalniške varnosti in kriptografije ter za načrtovanje, ... Več

VideoExpert.eu – trgovina s profesionalno video opremo

Gunceljska cesta 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 01 512 22 11
Spletna trgovina VideoExpert.eu Spletna trgovina videoexpert.eu je vodilna slovenska trgovina s profesionalno video, cinema in broadcast opremo. Njihovo vodilo je nuditi najprimernejše ... Več
Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35