Poslovne rešitve
Varnost
13.09.2024 11:11

Deli z drugimi:

Share

Varnost z biometričnim dostopom, sistemi gašenja …

Izbira partnerja za tehnično varovanje podatkovnega centra je ključnega pomena. Izberite takšnega, ki je predan kakovosti, ima dolgoletne izkušnje in primerno znanje.

Podatkovni centri so zakladnica informacij. V njih tičijo podatki, od katerih je lahko odvisen obstoj podjetja, v vsakem primeru pa nepooblaščen dostop pomeni resno grožnjo. Zato je nujno poskrbeti, da so podatkovni centri varni. Biometrični sistem kontrole dostopa in učinkovit sistem gašenja sta rešitvi, s pomočjo katerih boste spali bolj mirno.

V podatkovni center ne sme vstopiti kar vsakdo

Dotaknimo se najprej biometričnega sistema kontrole dostopa, ki ga ponuja podjetje TERATEC. Z njim lahko lastniki objektov natančno določijo, kdo ima dovoljenje za vstop v določene prostore ali območja. Iris ID omogoča brezkontakten in sočasen zajem slik obeh šarenic. Izredno primeren je za zagotavljanje varnosti kritične infrastrukture, data centrov, centrov vodenja, varnih sob, upravnih in varnostnih območij po ZTP, vojaških in policijskih območij, laboratorijev …

Biometrični čitalniki šarenice so povezljivi z obstoječimi sistemi kontrole dostopa vseh slovenskih in tujih proizvajalcev, možna pa je tudi poljubna nadgradnja obstoječih sistemov kontrole dostopa.

Možna je izvedba verifikacije 1-1, za katero soglasje IP ni potrebno, ter identifikacije 1-N, pri kateri vam pri pridobitvi IP soglasja in pri izdelavi ocene učinka lahko priskoči na pomoč podjetje TERATEC.

Pomembno je, da je rešitev zdravstveno neškodljiva in usklajena z ZVOP-2 in Uredbo EU o umetni inteligenci ter ima certifikat Grade4 po standardu SIST EN 60839-11-1 za najvišji nivo varnosti.

Hitro ukrepanje v primeru požara

TERATEC ponuja tudi vrhunske sisteme za avtomatsko javljanje požara. Ob tovrstnih nepredvidenih dogodkih je hitro ukrepanje odločilno – s sistemi za javljanje požara pa tudi zagotovljeno. Detektorji in požarne centrale omogočajo hitro in natančno lociranje nevarnosti in zmanjšujejo tveganje za večjo škodo.

Videonadzor v podatkovnem centru, v podjetju ali doma

Eden izmed ključnih elementov tehničnega varovanja je tudi videonadzor. Če lahko kjerkoli in kadarkoli preverite, kaj se v objektu ali okoli njega dogaja, bo to zagotovo pripomoglo k vaši varnosti in mirnosti.

Nadzor s kamerami omogoča celovit vpogled v dogajanje na različnih lokacijah. To je izjemno koristno, še posebej v večjih objektih, kjer je potreben nadzor večjega območja. Zmožnost natančnega spremljanja dogodkov, kot so nepooblaščeni vstopi, požari ali morebitne nesreče, omogoča hitro in učinkovito ukrepanje. Posnetki, pridobljeni s kamere, so tudi dragocen vir informacij v primeru morebitne policijske preiskave ali analize dogodka.

Še eno pomembno področje specializacije podjetja TERATEC predstavljajo protivlomni sistemi in senzorji za zaznavanje vloma, ki omogočajo hitro in učinkovito reakcijo v primeru nepooblaščenega vstopa v objekt. Hitro obveščanje lastnika ali varnostne službe omogoča preprečevanje škode ali kraje premoženja.

Znanje in izkušnje so na strani podjetja TERATEC

Danes je varnost vedno večji izziv. Izbira partnerja za tehnično varovanje je zato zelo pomembna – pri tem štejejo izkušnje, znanje in predanost kakovosti. Podjetje TERATEC se osredotoča na zagotavljanje varnosti objektov in ljudi v njih. Njihove varnostne rešitve temeljijo na izkušnjah, pridobljenih v največjih slovenskih in tujih podjetjih za zasebno varovanje.

V podjetju TERATEC vam ponujajo celovito storitev od začetka do konca, od ideje do vzdrževanja vgrajenega sistema. Vedno bodo našli rešitev – ne glede na kompleksnost varnostnih potreb in velikost objekta. Več lahko najdete na spletni strani www.teratec.si. (P.R.)


Prijavi napako v članku
Članek je pripravljen v sodelovanju s podjetjem Teratec.
Vas zanima več iz te teme?
Kamere


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

UV LED TISKALNIK

Brezje pri Dobrovi 74b, 1356 Dobrova, Tel: 041 735 643
Tisk Tavčar Tisk Tavčar d.o.o. je v osnovi družinsko podjetje z 20-leti grafičnih izkušenj, pa tudi strojništvo in elektronika jim nista tuja.Predstavljajo vam UV LED tiskalnik, ... Več

MITS d.o.o.

Butari 20a, 6272 Gračišče, Tel: 040 895 342
Bodite pozorni pri izbiri pravega ponudnika programskih rešitev za gostinstvo, hotelirstvo in druge storitvene dejavnosti. Večina ponuja le generične oblike rešitev, ki ne zadostujejo ... Več
Zlati partner

XLAB

Pot za brdom 100, 1000 Ljubljana, Tel: 01 244 77 50
XLAB je globalno IT podjetje, osredotočeno na področja oddaljenega namizja (ISL Online), avtomatizacije in upravljanja hibridne infrastrukture (XLAB Steampunk) ter umetne inteligence, napredne ... Več

SINERGISE d.o.o.

Cvetkova ulica 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 320 61 50
Sinergise razvija geografske informacijske sisteme Slovensko podjetje Sinergise je inovativno visokotehnološko podjetje. Ukvarja se z razvojem geografskih informacijskih sistemov ... Več