Računalništvo, telefonija
Telefonija
Paketi in akcije
02.09.2024 14:45

Deli z drugimi:

Share

Telekom Slovenije lahko v svoje optično omrežje vključi dodatnih 250.000 gospodinjstev po vsej Sloveniji

Telekom Slovenije lahko v svoje optično omrežje vključi dodatnih 250.000 gospodinjstev tako v urbanih središčih kot na ruralnih območjih.

Ključne prednosti optičnih povezav so zanesljivost, varnost, visoke hitrosti interneta, boljša kakovost slike in zvoka, manjša zakasnitev. Optika, ki je tehnologija prihodnosti, je tudi bolj stabilna v primeru udara strel ali nihanja električnega toka. Pri tem se stabilnost, zanesljivost in visoke hitrosti povezav ohranjajo tudi na večjih razdaljah od central, kar je izredno pomembno za zagotavljanje kakovostnih storitev, predvsem na podeželju in izven naselij. Ker lahko na starejših tehnologijah internetna povezava večkrat zmrzne, v Telekomu Slovenije uporabnike k prehodu na optiko spodbujajo s kampanjo Odmrznimo Slovenijo.

Telekom Slovenije upravlja največje in najsodobnejše optično omrežje v državi; omrežje gradi tako v urbanih središčih kot na ruralnih območjih. Skrbi za največ zasebnih in poslovnih uporabnikov, dodatno pa lahko preko optičnega omrežja zagotovi najboljši internet in televizijo še 250.000 slovenskim gospodinjstvom. V optičnem omrežju imajo uporabniki na voljo zmogljiv in zanesljiv internetni dostop s prenosnimi hitrostmi do 2 Gbit/s, na zahtevo tudi do 10 Gbit/s.

»Prihodnost komunikacij temelji na zanesljivih in varnih optičnih povezavah. V omrežje je povezanih vedno več uporabnikov in naprav, od delovanja omrežja je odvisnih vedno več rešitev za podjetja in storitev za uporabnike. Zato uporabnike spodbujamo, naj se, če imajo to možnost, odločijo, da gredo »Vedno na boljše« ter da starejše tehnologije zamenjajo z našim najsodobnejšim optičnim omrežjem. Na ta način jim bo zagotovljena veliko boljša uporabniška izkušnja. Svojo sodobno infrastrukturo skrbno, strateško in trajnostno načrtujemo z mislijo na uporabnike in na prihodnost,« ob tem poudarja Boštjan Škufca Zaveršek, podpredsednik uprave Telekoma Slovenije.

Prehod na optiko je za obstoječe in nove naročnike Telekoma Slovenije brezplačen.

Kjer ni možnosti optičnih povezav, Telekom Slovenije uporabnikom zaradi izjemne zmogljivosti svojega mobilnega omrežja fiksne storitve omogoča prek mobilnih tehnologij 4G in 5G. S tehnologijo 4G pokriva 98 odstotkov prebivalstva in jo še izboljšuje. S 5G trenutno zagotavlja že 65-odstotno pokritost prebivalstva, v naslednjem letu bo pokritost prebivalstva 99-odstotna.

Telekom Slovenije svoje omrežje načrtuje in nadgrajuje skladno s potrebami uporabnikov in razvojno naravnano strategijo. Je upravljavec kritične infrastrukture z lastnim regionalnim hrbteničnim omrežjem. Z naprednimi mehanizmi za kibernetsko zaščito ter omrežnim-nadzornim-storitvenim centrom zagotavlja zanesljivo in varno delovanje storitev.

Uporabniki omrežje Telekoma Slovenije ocenjujejo kot najboljše in najhitrejše v slovenskem prostoru (vir: Valicon, Spremljanje moči in podobe znamk, zima 2023), hkrati so uporabniki Telekoma Slovenije najbolj zadovoljni uporabniki telekomunikacijskih storitev na slovenskem trgu, kar velja tako za uporabo mobilnih kot fiksnih storitev (vir: Valicon, Zadovoljstvo uporabnikov telekomunikacijskih storitev, pomlad 2024).


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Telekom Slovenije

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem TELEKOM SLOVENIJE d.d.
Za več informacij so vam na voljo pri TELEKOM SLOVENIJE d.d.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Telekom Slovenije tudi v najnovejši kampanji za poslovne uporabnike nadaljuje uspešno sodelovanje s slovenskimi glasbeniki

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem TELEKOM SLOVENIJE d.d.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

APPOTEKA d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 030 220 500
B2B (prodaja poslovnim kupcem) poslovni svet se nenehno spreminja in v mnogih pogleda postaja bolj podoben B2C (prodaja potrošnikom) svetu. B2B partner si zdaj želi nakupno izkušnjo, ... Več
Zlati partner

AVTERA d.o.o. – LINKSYS

Litijska 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 58 53 610
Linksys, internet - sinonim za kvalitetno mrežno opremo, ki zagotavlja stik s svetom. Zmogljiva, varna in zanesljiva oprema za dom in manjša podjetja. Rešitve, ki jih Linksys ponuja, ... Več

Mauco d.o.o.

Zalog 2, 6230 Postojna, Tel: 068 642 605
V poslovnem svetu diverzifikacija pomeni razvejanje poslovanja na druge kategorije izdelkov, panoge ali trge. Diverzifikacija je pogosto zaščitna mreža pred izpadom dela v posamezni ... Več
Zlati partner

Kontron, d. o. o.

Ljubljanska cesta 24a, 4000 Kranj, Tel: 04 207 20 00
Vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno preobrazbo Z več kot 70 leti izkušenj je podjetje Kontron vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno ... Več