Namizni računalniki
09.08.2024 17:15

Deli z drugimi:

Share

Lenovo ThinkStation P5 delovna postaja je tukaj

Lenovo ThinkStation P5 red je najnovejša serija delovnih postaj srednjega razreda namenjena predvsem grafičnem oblikovanju in delu z CAD CAM programi v velikih podjetjih.

Klasični uporabniki delovnih računalnikov Lenovo ThinkStation P5 so arhitekti , ki posegajo po orodjih kot so programi iz hiše AUTOCAD. Se pa lahko delovne postaje opremijo z močnejšimi grafičnimi karticami in zložijo v prirejena rack ohišja, ter služijo za preračunavanje zahtevnih matematičnih operacij za industrijo.

Serije Thinkstation so znane po srednje velikih ohišjih, ki so izjemno nadgradljiva in prostorna, kar pomeni, da je v sistemu prostora za več diskov, kar pride prav vsem, ki delajo z velikimi kolilčinami podatkov. Več diskov pomeni več shrambe. Serijsko pa so sistemi seveda opremljeni z najnovejšimi NVME SSD diski, na katerih je nameščen operacijski sistem.

Na profesionalni matični plošči, ki je bila zasnovana posebaj za Lenovo in v tem primeru za procesorje Intel Xeon je veliko vtičov za spominske nadgradnje. ThinkStation P5 Red je opremljen z procesorjem HexaCore Intel Xeon w3-2425, ki mu dela družbo še 64 GB DDR 5 spomina, ki je nadgradljiv do 2 TB DDR 5 memorije. Hlajenje je narejeno izvrstno in ti profesionalni računalniški sistemi oziroma delovne postaje za srednje velika in velika podjetja stanejo nove ob nakupu ob popolni nadgradnji tudi več tisoč EUR.


Model P5 Red je serijsko opremljen še z Nvidia Quadro T400 grafično kartico z 4 GB spomina in 512 GB SSD NVME diska. A kot veste so tako diski kot tudi grafične kartice pri takih računalnikih izmenljive in kdor potrebuje več moči ali več hitrosti si lahko omisli profesionalen stroj rdeče barve za 1699 EUR z DDV in ga kasneje nadgradi.

Podjetje Lenovo je bil nekoč Ameriški IBM, ki je ob kasnejših premikih na kapitalskih trgih postal Kitajski a kljub spremembi lastništva, se podjetje še vedno drži najvišjih smernih inžinerskega znanja. Tako sedanje najnovejše delovne postaje P5 RED, kot najnovejše P5 RED PRO so inžinersko izredno premišljeno zasnovane. Bodisi razmišljamo o nadgradljivosti z diski ali memorijo ali tudi če razmišljamo o pretoku zraka, ki mora v ohišju potovati od spodaj navzgor.

Specifikacija:

Procesor HexaCore Intel Xeon w3-2425
RAM 64 GB DDR spomina
Disk 512 GB SSD NVME M2
Ohišje Lenovo Business Big Tower BLACK modular
Grafična kartica Nvidia Quado T400
Napajalnik 500-700W GOLD – external VGA power adapter
Operacijski sistem Microsoft Windows 11 Pro
Garancija 3 leta garancije – GOLD RENEW

Na zalogi v Lenovo skladišču! Dobava do 5 dni!

Lenovo ThinkStation P5

Lenovo ThinkStation P5, ki ima serijsko 3 leta garancije lahko naročite pri Slovenskem trgovcu GERI COMPUTER d.o.o., ki ima svoje poslovne prostore v Mariboru in skrbi za spletno trgovino Notesniki.si.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si
Za več informacij so vam na voljo pri GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

OMREŽJE d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 10
Združite vse na eni položnici in prihranite denar Ali še vedno plačujete storitve interneta, televizije ter fiksne in mobilne telefonije ločeno? Zagotovo ste že kdaj pomislili, ... Več
Zlati partner

LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM

Pot za Brdom 100 (Tehnološki Park - G), 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 71 80
Lenovo stremi k izdelavi vrhunskih računalnikov in internetnih naprav z vgrajenimi najnovejšimi tehnologijami, z edinstvenim dezajnom. Vse to za za brezkompromisno doživetje uporabnikov! Ena ... Več
Zlati partner

XLAB

Pot za brdom 100, 1000 Ljubljana, Tel: 01 244 77 50
XLAB je globalno IT podjetje, osredotočeno na področja oddaljenega namizja (ISL Online), avtomatizacije in upravljanja hibridne infrastrukture (XLAB Steampunk) ter umetne inteligence, napredne ... Več

BILAZ d.o.o.

Sedejeva ulica 8, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 19 00
Ponudba kakovostnih storitev s kvalitetnimi materiali in "brand name" računalniškimi blagovnimi znamkami jih uvršča v sam vrh tovrstnih ponudnikov. Cenovna politika podjetja je ... Več