Računalništvo, telefonija
Poslovne rešitve
20.06.2024 14:00

Deli z drugimi:

Share

Ste pripravljeni na NIS2 direktivo o kibernetski varnosti?

Oktobra 2024 začne veljati "Network and Information Security Directive 2". Direktiva na področju kibernetske varnosti bo imela velik vpliv na skoraj vsa podjetja. Neskladnost se bo kaznovala z do 10 milijoni € ali 2% letnega prometa.

NIS2 (Direktiva o varnosti omrežij in informacijskih sistemov) je nova uredba Evropske unije, namenjena izboljšanju kibernetske varnosti organizacij v različnih sektorjih.

NIS2 zahteve

NIS2 uvaja strožje varnostne ukrepe, vključno z večjo odgovornostjo za vodilne v podjetjih, obveznostjo poročanja o incidentih v 24 urah in zahtevami po rednih varnostnih preverjanjih. Namen je zagotoviti boljšo zaščito kritične infrastrukture pred kibernetskimi grožnjami.

Kako se pripraviti na NIS2

Priprava na NIS2 zahteva celovit pristop, ki vključuje oceno trenutnih varnostnih politik, izboljšanje kibernetske odpornosti ter izobraževanje zaposlenih. Upoštevanje teh smernic bo podjetjem pomagalo izpolniti nove zahteve in izboljšati kibernetsko varnost.

Pri Crayonu smo vam na voljo, da vam pomagamo z Microsoftovimi rešitvami za skladnost z NIS2. Za vas smo pripravili brezplačni vsebini:

Naredite prvi korak in preverite brezplačni vsebini! Za ostala vprašanja pa nam lahko pišete.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
kibernetska varnost

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Crayon
Za več informacij so vam na voljo pri Crayon
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Crayon? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

DEMAR d.o.o.

Gmajna 10, 1236 Trzin, Tel: 05 907 40 61
Drzne rešitve za spletne predstavitve z dušo Obstaja agencija, ki ponuja rešitve za podjetja, organizacije, znamke in posameznike. Za vse, ki pogrešajo sodobnost, kreativnost ... Več
Zlati partner

E-Rasta d.o.o.

Vodnikova ulica 2, 2250 Ptuj, Tel: +386 (0) 70 474 398
Podjetje E-RASTA je inovativno podjetje, ki se osredotoča na razvoj tehnoloških rešitev v povezavi z biometričnimi fotografijami in identifikacijo. Njihova glavna storitevje aplikacija ... Več
Zlati partner

E-športna zveza Slovenije (EŠZS)

Zvezda 19, 1000 Ljubljana,
E-šport je v preteklem desetletju doživel izjemno rast, tako glede gledanosti, raznovrstnosti in prihodkov. Povečana gledanost, k čemer so prispevale platforme za pretakanje vsebin ... Več
Diamantni partner

OptiCyber3 d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
OptiCyber3 poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več