Pametne ure
09.05.2024 11:00
Posodobljeno 2 meseca nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samsung: še letos pričakujemo nove “premium” pametne ure


Samsung je potrdil, da bodo “novi premium modeli” predstavljeni letos, vendar najverjetneje proti koncu leta. To je spodbudilo nadaljnje špekulacije, da bo poleg modela Galaxy Watch 7 na trg stopil tudi glavni tekmec Apple Watch Ultra.

Na prvi letošnji predstavitvi poslovnih rezultatov delničarjem za prvi kvartal so v podjetju izjavili, da že pripravljajo nove naprave: “Na področju pametnih ur si bo podjetje MX Business prizadevalo zadostiti povpraševanju po nadgradnjah z lansiranjem novih premium modelov.”

Na prvi pogled je to precej ohlapna izjava, ki nam ne daje ničesar konkretnega – v resnici le to, da Samsung leta 2024 načrtuje lansiranje pametnih ur, kar bi lahko z gotovostjo napovedali celo modeli umetne inteligence.

Vseeno pa velja izpostaviti nedavno povečanje števila govoric in špekulacij o obliki serije Galaxy Watch 7, ki nam daje nekoliko več materiala za razmišljanje. Največ ugibanj je o modelu Samsung Galaxy Watch FE in projektu “Galaxy Watch Ultra”.

Trenutno so mnenja poznavalcev deljena. Nekateri verjamejo, da bo Galaxy Watch 7 sestavljena iz standardne in “Pro” izdaje, drugi pa trdijo, da bo šlo za ponovitev “Classic” izdaje (nadaljevanja Galaxy Watch 6 Classic iz leta 2023).

Kakorkoli že, za zdaj se zdi najbolj verjetno to, da lahko pričakujemo povsem novo “Ultra” izdajo, ki je Samsung ni še nikoli uporabil v svojem naboru pametnih ur.

Če dejansko pride še Galaxy Watch FE, bi to potencialno lahko pomenilo, da nas v letu 2024 čakajo kar štirje novi modeli Samsungovih pametnih ur – vse to poleg težko pričakovanega prstana Galaxy Ring, merilnika aktivnosti Galaxy Fit 3 in Galaxy AI novosti za Samsung Health.

Na uradno potrditev vseh teh informacij, govoric in špekulacij pa bomo morali še malo počakati.

Samsungov naslednji dogodek Galaxy Unpacked bo predvidoma potekal v začetku julija in skoraj zagotovo bo na njem predstavljena naslednja generacija nosljivih naprav.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Apple Watch Samsung Samsung Galaxy Watch6


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

AVTERA d.o.o. – LINKSYS

Litijska 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 58 53 610
Linksys, internet - sinonim za kvalitetno mrežno opremo, ki zagotavlja stik s svetom. Zmogljiva, varna in zanesljiva oprema za dom in manjša podjetja. Rešitve, ki jih Linksys ponuja, ... Več

OPTIPRINT d.o.o.

Kranjčeva ulica 20, 1000 Ljubljana, Tel: 05 902 58 12
Podjetje Optiprint je leta 2009 uspešno predstavilo poslovni model nudenja cenovno dostopnega in brezskrbnega najema barvnih tiskalnikov in multifunkcijskih naprav. Uspešno poslovanje ... Več
Zlati partner

AGENCIJA ODMEV

Gregorčičeva ulica 3, 1000 Ljubljana,
Zlati partner

BROTHER CEE GmbH

Glavna cesta 46, 4202 Naklo, Tel: 030 600 474
Dejavni so v 28 državah, Brotherjevi izdelki pa so na voljo v več kot 100 državah.  Od ustanovitve korporacije leta 1934 si prizadevajo, da bi ideje prenesli v prakso z ustvarjanjem ... Več