Telefoni
13.07.2009 08:35
Posodobljeno 15 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Inovativna radijska bazna postaja na sončno energijo

Rešitev Eco-Smart, ki temelji na upogljivih sončnih celicah, lahko proizvede do 100 odstotkov energije, ki je potrebna za napajanje postaje.
Rešitev Eco-Smart, ki temelji na upogljivih sončnih celicah, lahko proizvede do 100 odstotkov energije, ki je potrebna za napajanje postaje.

Preizkus podjetji Ericsson in Telecom Italia postavlja na čelo razvoja radijskih baznih postaj, ki delujejo z uporabo sončne energije. S tem dokazujeta, da so lahko alternativni viri energije uspešna poslovna izbira tako na trgih v razvoju kot že razvitih trgih. Rešitev Eco-Smart, ki temelji na upogljivih sončnih celicah, lahko proizvede do 100 odstotkov energije, ki je potrebna za napajanje postaje, zasede pa enako prostora kot tradicionalna radijska postaja.

Okoljska vprašanja zasedajo visoko mesto na Ericssonovi prednostni lestvici in s tem preizkusom želi podjetje dokazati, da so lahko rešitve, ki uporabljajo sončno energijo, trajnostna poslovna izbira za operaterje iz razvitih držav. Ker stroški energije predstavljajo tudi do 50 odstotkov stroškov delovanja baznih postaj, lahko rešitev Eco-Smart operaterjem pomaga znatno znižati stroške, hkrati pa tudi izpuste ogljikovega dioksida.

Preizkus poteka v italijanskem mestu L’Aquila, prizorišču srečanja G8, kjer voditelji med drugim razpravljajo o izzivih, ki jih povzročajo podnebne spremembe, pred konferenco Združenih narodov o podnebnih spremembah, ki se bo odvila decembra letos v Kopenhagnu.

Rešitev sestavlja eliptična podporna konstrukcija, ki ovija anteno, obložena pa je z upogljivimi sončnimi celicami. Inovativno konstrukcijo, v celoti razvito v Italiji, je mogoče preprosto prilagoditi baznim postajam vseh oblik. Operaterjem tako omogoča znatne prihranke v stroških delovanja s srednjeročno amortizacijo ter izredno majhnim vplivom na okolje.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PREVOZI KLEMEN LIBANOV s.p.

Andreaševa ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 041 621 332
Prevoz, odvoz ali čiščenje Ko iščemo katero koli storitev, je svetovni splet prava zakladnica virov. Prevoz materiala ali čiščenje okolice sta opravili, ki zahtevata veliko ... Več

J-LAB d.o.o.

Šaleška cesta 20a, 3320 Velenje, Tel: 040 757 323
Vizija podjetja J-Lab je zadovoljiti stranke v skladu s sloganom - hitro, učinkovito in cenovno ugodno, ob tem pa so potrpežljivi in zanesljivi, na voljo ves dan, vse dni v tednu. Klik ... Več
Zlati partner

AVTERA d.o.o. – LINKSYS

Litijska 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 58 53 610
Linksys, internet - sinonim za kvalitetno mrežno opremo, ki zagotavlja stik s svetom. Zmogljiva, varna in zanesljiva oprema za dom in manjša podjetja. Rešitve, ki jih Linksys ponuja, ... Več

Apogej Tech, d. o. o.

Špindlerjeva 22 , 2250 Ptuj, Tel: 041 739 655
Težko je doumeti razsežnost informacijske tehnologije in njenega vpliva na poslovno in zasebno sfero. Uporablja se praktično povsod, od običajne elektronike (tablice, računalniki, ... Več