Računalništvo, telefonija
Življenjski slog
Poslovne rešitve
23.08.2023 08:15

Deli z drugimi:

Share

Kako postati najbolj iskan kader?

V zadnjem času se veliko govori o novih tehnologijah, kot sta umetna inteligenca in robotizacija, ki bi lahko nadomestila človeško delovno silo. Kako si lahko zagotovite poslovno brezskrbnost?
Katera znanja in poklici so najbolj iskani? Kje lahko to znanje pridobite? Foto: Unsplash
Katera znanja in poklici so najbolj iskani? Kje lahko to znanje pridobite? Foto: Unsplash

Vse se začne in konča pri znanju. Nekateri poklici so bolj zaščiteni pred disruptivnimi tehnologijami in spremembami kot drugi. Če se odločite pravilno, si boste lahko zagotovili »imuniteto« tudi v primeru, da se v naslednjih letih pojavi še bolj disruptivna tehnologija od umetne inteligence. Kateri so ti poklici?

Informatika oziroma celotno področje informacijske tehnologije je danes področje, kjer se najbolj obupno potrebuje nove talente, katere pa kljub vsem iniciativam še vedno primanjkuje. Dobra novica je, da je informatika zelo široko področje in kariernih priložnosti je več kot na drugih področjih. Specializirate se lahko za programerja, vzdrževalca IKT sistemov, podatkovnega analitika, splošnega informatika in še bi lahko naštevali.

Pomembno je, da po zaključenem študiju nadaljujete s pridobivanjem znanja. Vseživljenjsko učenje ni samo modna beseda, ampak koncept, s katerim si lahko tudi v prihodnje zagotovite, da boste spadali med najbolj iskani kader.

Preden pa lahko začnete teči, se morate najprej naučiti hoditi. Potrebujete osnove, temelje, ki vas bodo spremljale na nadaljnji poslovni poti. Postavite si jih lahko na ERUDIO izobraževalnem centru, kjer se lahko vpišete na dvoletni visokošolski program Informatika.

Izobraževalni center Erudio program Informatika (1)

Po 2 letih boste pridobili konkretno znanje za zagon kariere informatika

ERUDIO zaposluje predavatelje s področja informatike, ki imajo edinstveno priložnost, da znanje iz prve roke posredujejo novim generacijam. Prednost tovrstnih predavateljev, da lahko izluščijo aktualne informacije od tistih že nekoliko zastarelih. Tako so nadobudni študenti lahko prepričani, da bodo po dveh letih šolanja na trg dela vstopili s konkretnim in uporabnim znanjem za snovanje kariere.

Z vključitvijo v dvoletni program Informatika, se boste v prvem letniku spoznali s strokovno terminologijo v tujem jeziku, poslovnim komuniciranjem in vodenjem, programiranjem, osnovami operacijskih sistemov in še več podobnih področij. V drugem letniku boste poglobili svoje znanje in se lotili težjih tematik, kot na primer varnost in zaščito, izdelavo programskih aplikacij in vzdrževanje sistemske programske opreme. Študij poteka preko spleta z izjemo nekaterih obveznih vaj, ki potekajo v popoldanskem času in strokovnih ekskurzij.

Študij boste zaključili z diplomskim delom, katerega boste tudi zagovarjali. Po končanem študiju boste pridobili naziv inženir/ka informatike (VI. stopnja), s katerim si boste utrli pot do različnih poklicev, od programerja do vodja IT podpore.

Vaša pot pa ni nujno, da se konča na tej stopnji.

Podjetništvo in mednarodno poslovanje – diploma ali magisterij?

Program Informatike je lahko dobra odskočna deska za usvajanje novega znanja. Po pridobljeni dodiplomski izobrazbi lahko svoje znanje še nadgradite in se vpišete na podiplomski program Podjetništvo in mednarodno poslovanje.

Če imate glavo polno poslovnih idej in vam manjka le teoretično in praktično znanje za njihovo uresničitev, je dodiplomski program Podjetništvo in mednarodno poslovanje pravi naslov. Predavanja so v celoti prek spleta, kar vam omogoča lažje prilagajanje vsakdanjika. Pridobili boste znanja s področij prava, podjetništva, organizacije, managementa in jih nadgradili s projekti in analizo praktičnih primerov. Če imate že dalj časa pripravljeno poslovno idejo, jo lahko spremenite v diplomsko nalogo. Potem pa vas nič ne ustavi, da jo uresničite še v praksi.

Dodiplomski študij Podjetništva in mednarodnega poslovanja vas bo nadgradil z nazivom diplomirani ekonomist/ka.

Verjamemo, da imate večje ambicije, zato vam ERUDIO ponuja tudi magistrska programa nadgradnje podjetništva. Vpišete se lahko na podiplomski program Podjetništvo in mednarodno poslovanje ali pa izberete smer Poslovanje in trajnostni turizem.

Izobraževalni center Erudio program Informatika (3)

Vpisi že potekajo

Vpisi v visokošolske programe so že v teku in bodo potekali do 30. 9. 2023. Višja šola bo nove študente ponovno sprejemala v drugem prijavnem roku med 25. 8. in 31. 8. 2023. Tretji prijavni rok pa bo potekal do 6. 10. 2023 oziroma zapolnitve mest.

12 višješolskih programov in prva generacija gerokineziologov

ERUDIO izobraževalni center ima kar 12 višješolskih programov – mehatronika, gradbeništvo, logistično inženirstvo, varstvo okolja, medijska produkcija … – in z letošnjim letom bodo začeli gojiti prvo generacijo gerokineziologov, ki bodo po treh letih študija pripravljeni pomagati starejšim pri ohranjanju zdravja in preprečevanju poškodb.

Na ERUDIU so dobrodošli vsi, ki šele začenjajo svoje formalno izobraževanje, in tudi tisti, ki bi radi zamenjali obstoječe okolje za znanje, ki bo v naslednjih letih nenadomestljivo. Več na www.erudio.si. (P.R.)


Prijavi napako v članku
Članek je pripravljen v sodelovanju s podjetjem ERUDIO.


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

EUDACE d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 05 994 21 60
Spoznajte podjetje Eudace Podjetje Eudace deluje na področju vpeljave ISO standardov, izvedbe izboljšanja informacijske varnosti v podjetju, varstva osebnih podatkov in poslovnega ... Več
Zlati partner

iRobot Slovenija

Masljeva ulica 3, 1230 Domžale, Tel: 01 530 04 60
Podjetje iRobot se kot vodilni svetovni proizvajalec robotov za domačo rabo že več kot 25 let posveča razvoju, oblikovanju in izdelavi robotov, ki ljudem pomagajo postoriti več. ... Več
Zlati partner

ELKOTEX d.o.o.

Magistrova ulica 1, 1000 Ljubljana, Tel: 01 583 79 10
Elkotex, d. o. o., je grosistično podjetje za nadaljnjo prodajo podjetjem, fizičnim in spletnim trgovinam ter trgovskim verigam. So distributer IT opreme in uporabne elektronike, ... Več

BILAZ d.o.o.

Sedejeva ulica 8, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 19 00
Ponudba kakovostnih storitev s kvalitetnimi materiali in "brand name" računalniškimi blagovnimi znamkami jih uvršča v sam vrh tovrstnih ponudnikov. Cenovna politika podjetja je ... Več