Računalništvo, telefonija
Digitalizacija
13.07.2023 15:24
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Googlov klepetalni robot Bard od zdaj na voljo tudi v Sloveniji

Odkar je Google pred meseci naznanil začetek uporabe svoje umetne inteligence, imenovane Bard, je minilo nekaj mesecev. Od danes pa je Googlov program umetne inteligence na voljo v dodatnih 50 državah, med drugim tudi v vseh članicah EU - torej tudi v Sloveniji.
Foto: zaslonska slika bard.google.com
Foto: zaslonska slika bard.google.com

Googlov odgovor na ChatGPT je torej odslej na voljo tudi v Sloveniji in ga že lahko preizkusimo na TEM SPLETNEM NASLOVU.

Od današnjega dne je na voljo tako v vseh članicah EU, kot tudi v Braziliji.

Pri Googlu so poleg tega predstavili nove možnosti, med drugim tudi to, da Bard svoj odgovor prebere. Odgovarja lahko v petih različnih slogih, kot so dolgi, kratki, preprosti, profesionalni in neformalni slog. Omogoča tudi nalaganje fotografij, ki jih analizira.

Google je izdajo za EU sprva zamaknil

Google je Barda predstavil pred slabega pol leta, izdajo za EU pa je zamaknil zato, ker namerava Evropska unija zaradi skrbi glede tveganj, povezanih z umetno inteligenco sprejeti novo zakonodajo. Pred tem so lahko umetno inteligenco Bard uporabljali angleško, japonsko in korejsko govoreči, zdaj pa je na voljo v več kot 40 novih jezikih.

Tekma se nadaljuje

Tako se nadaljuje tekma umetno inteligentnih klepetalnih robotov, ki jih je človek vzljubil s prvim, ki je bil na voljo ob zaključku preteklega leta, to je bil ChatGPT podjetja OpenAI.

O Bardu smo marca pisali v člankih Google je lansiral svojo umetno inteligenco Bard in Google Bard na področju umetne inteligence že zaostaja za podjetjema OpenAI in Microsoft, maja pa nekoliko bolj obširno v članku z naslovom Kako bo izgledal Google Iskalnik z umetno inteligenco?


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Google ChatGPT


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ARCHUS.SI d.o.o.

Cankarjeva ulica 9c, 6000 Koper/capodistria, Tel: 070 890 096
O podjetju Archus.si  ARCHUS.SI d.o.o. je podjetje iz Kopra. Kot prvi v Sloveniji so leta 2008 oz. 2009 začeli ponujati nekaj aktualnih in zanimivih produktov nove tehnologije, kot ... Več

NUFIRA d.o.o.

Ob Suhi 4d, 2390 Ravne na Koroškem, Tel: 041 722 132
Vsako hitro rastoče podjetje se spopada z odločitvami glede najboljšega poslovnega sistema za upravljanje svojih poslovnih procesov. Pravilna integracija integriranega programskega ... Več
Bronasti partner

openIT d.o.o.

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 589 81 89
OpenIT od leta 2012 izvaja poslovna izobraževanja s področja digitalnega marketinga, računovodstva, upravljanja s človeškimi viri (HR), prodaje, prava, financ, time managementa ... Več

NJORKA d.o.o.

Tovarniška cesta 4c, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 901 21 22
Podjetja se srečujejo z vse več podatki, za njihovo učinkovito obravnavo pa potrebujejo številne programe in aplikacije, kar sčasoma vodi v administracijsko zmešnjavo in posledično ... Več