Prenosni računalniki
12.03.2008 14:17
Posodobljeno 15 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nova serija SONY VAIO prenosnikov

Sony VAIO.
Sony VAIO.

Sony je pred kratkim predstavil prenovljeno serijo VAIO prenosnih računalnikov za leto 2008 z novimi Intel Core 2 Duo procesorji (Penryn) ter Blu-ray optičnimi enotami. “Specifične kvalitete nove družine procesorjev popolnoma ustrezajo VAIO prenosnikom”, pravi Hidetoshi Takigawa, direktor marketinga pri VAIO Europe. “Medtem ko HD tehnologija že na različne načine oblikuje prihodnost, se VAIO še bolj posveča HD zmogljivostim in dosežkom. Še bolj razveseljivo dejstvo pa pomeni vpliv prednosti novih Intel procesorjev na uporabo tehnologije Blu-ray Disc, optičnega medija prihodnosti. To pomeni, da lahko ponudimo kupcem najbolj popolne, najbolj prefinjene High Definition video rešitve, ki so na voljo danes. Tako da neglede kar ljudje potrebujejo, od resnične glasbene ali filmske zabave do osebnega urejanja HD video vsebin, je VAIO logičen izbor”.

VAIO serija AR60


Vaio AR60

Povsem prvi prenosnik (model VGN-AR61ZU), ki se ponaša z vgrajenim Blu-ray Disc optičnim zapisovalcem, v katerem sedaj “bije” najnovejši Intel Core 2 Duo T8300 (2,4 GHz) procesor. Novi procesor pomeni izjemno grafiko in HD kakovost v kombinaciji z tehnologijo “Deep Power Down”, ki vam na poslovni poti nudi več časa med napajanji baterije. Sistem vsebuje še 4GB SDRAM pomnilnika, kar zagotavlja hitro odzivnost ter grafično kartico NVIDIA GeForce 8600M GT z 512MB grafičnega pomnilnika.
Čeprav gre za prenosnik, ima AR61ZU model vso potrebno moč za urejanje HD video vsebin – preden zapišete vaše posnetke na 50GB velik dvoslojni Blu-ray Disc medij za vaš arhiv. Vseeno, ali urejate v HD resoluciji ali uživate v HD filmu, vam 17-inčni (43 cm) široki WUXGA ekran ponuja prikaz do najmanjše točke pri 1080p Full HD v brilijantnih barvah z X-Black LCD povečavo zaslona in tehnologijo “super bright double lamp” svetilnostjo. Ko želite prek prenosnika gledati televizijo, imate na voljo vgrajen hibridni DVB-T digitalni/analogni uglaševalec (tuner) in daljinec – ter celo HDMI izhod za uživanje v gledanju HD filmov na HD (ready) televizorjih.

VAIO serija FZ30


Vaio FZ30

FZ30 serija pravtako ponuja kombinacijo 4GB SDRAM pomnilnika z novim Intel Core 2 Duo T8300 (2,4 GHz) procesorjem za tekoče delovanje multimedijskih programov in HD slike. Močno ohišje iz magnezijeve zlitine pomeni, da od zunaj izgleda kot standarden prenosnik velikosti A4 lista, ki pa ob odprtju razkrije 15,4˝ (39 cm) WXGA ekran.
Zaslon vsebuje kombinacijo najnovejše generacije X- black LCD povečave z tehnologijo double lamp in zmožnostjo 90% natančne reprodukcije barv. To pomeni, da so slike in video posnetki – še posebno HD posnetki – zelo živih barv. Pravtako pa vsebuje tudi Blu-ray optično enoto ter HDMI izhod.

VAIO serija SZ70


Vaio SZ70

Ta profesionalni ultra prenosnik je utelešenje visoke tehnologije, od svojega ohišja iz karbonskih vlaken, varčne svetilnosti LED zaslona, do izjemnega Intel Core 2 Duo T9300 (2,5 GHz) procesorja za omogočanje vrhunskega delovanja naslednje generacije v prenosniku, ki tehta samo 1.79 kg. Uporabniku je na voljo tudi preklop na “Stamina mode” način uporabe oz. izbiro med dvema grafičnima karticama (samostojno in vgrajeno) za omogočanje avtonomije baterije preko 5 ur ali grafične moči, odvisno kar pač potrebujete od vašega prenosnika.
SZ70 serija prenosnikov uporablja vgrajeno VAIO “everywair” HSDPA WWLAN tehnologijo, ki zagotavlja uporabniku na poti širokopasovni dostop do interneta preko mreže mobilne telefonije. Hitrosti širokopasovnega prenosa do 3.6Mb/s uporabniku na poti omogoča izjmenjavo e-pošte, dokumentov s pomočjo spleta, ter celo videokonferenčni video prenos. Z svojih širokokotnim X-Black LCD zaslonom in izjemno prepoznavnim ohišjem iz karbonskih vlaken, naredi serija SZ70 izjemen vtis na okolico, kamorkoli vam sledi.
Posebna serija modela SZ70 (model SZ71VN/X) je edini model v seriji, z standardno vgajenim 4GB SDRAM pomnilnikom, vsebuje pa tudi 250GB velik trdi disk in prepoznavno karbonsko zasnovo ohišja.

VAIO serija CR30


Vaio CR30

Barvita, osebnostno stilna serija prenosnikov CR30 je sedaj na voljo v prepoznavnih številnih izjemnih barvah, z novimi Intel Core 2 Duo procesorji, na voljo z T8100 (2,1GHz) ali celo močnejšim T8300 (2,4 GHz) procesorjem, odvisno od modela.
Čeprav je zasnovan z močnim povdarkom na stilu in edinstvenosti, so prenosniki CR30 močni avdio video prenosniki z brezšivno vgrajeno 1.3 MP Motion Eye spletno kamero, idealno za video pogovore z prijatelji, družino ali poslovnimi partnerji. Za enostavnost uporabe vam je na voljo AV funkcija, ki omogoča ogled filmov na DVD mediju ali predvajanja glasbe s CD medija brez potrebe zagona operacijskega sistema Windows.
Skupina AV gumbov omogoča potreben nadzor nad predvanjanjem, če pa gledate film, lahko uživate v širokem WXGA zaslonu z karakterističnim visokim odtenkom (kontrastom) in živimi barvami, ki jih ponuja X-Black LCD tehnologija ekrana.
CR prenosniki so zasnovani, da izražajo edinstven osebnostni stil uporabnice ali uporabnika, hrati pa vam nudijo vse potrebne lastnosti, ki jih potrebujete za vsakodnevno uporabo prenosnika.

VAIO serija TZ31


Vaio TZ31

Najnovejši VAIO prenosniki serije TZ vsebujejo novo lastnost, ki jo bodo enkrat uporabljali vsi prenosniki – vgrajeno tehnologijo WANN. Gre za vgrajen širokopasovni modem mobilne telefonije z sim kartico, ki omogoča dostop do 3G in HDSPA omrežij. Torej sedaj lahko uporablajte internet kjerkoli imate na voljo signal mobilnega telefona. Ne boste potrebovali USB modema in povezava bo vzpostavljena z preprostim pritiskom na tipko. Prenosnik ima vgrajen tudi wi-fi. Vsebuje tudi izjemno hitro Bleutooth povezavo, kar omogoča prenos slik in kontaktov iz vašega mobilnega telefona. Sedaj sta za poslovne uporabnice na voljo tudi modela TZ prenosnika v beli in roza barvi, da bo vaš prenosnik v stilu z vašo poslovno opravo.


Vaio TZ31 z žensko … 😉

Je lažji kot prenosnik Macbook Air, a vseeno ponuja vgrajen DVD zapisovalec. Prednaložen program Adobe Premiere omogoča urejanje in zapisovanje na DVD medije ko ste na poti. 2GB pomnilnika in 120Gb trdega diska vam ponuja dovolj prostora za uporabo multimedisjkih programov. Brezžični WAN modul omogoča internetno povezavo z hitrostmi do 3.6 Mb/s. Vse lastnosti in tehnologije so obdane z lahkim a izjemno odpornim ohišjem iz karbonskih vlaken, ki se ga uporablja pri izdelavi bolidov F1 in na sodobnih vojaških letalih. Tehtnica tako pokaže samo 1,19 oz 1,24kg teže.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Sony prenosni računalniki

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

BONAJO d.o.o.

Industrijska cesta 9, 1290 Grosuplje, Tel: 040 514 750
Podjetje BONAJO d.o.o. uspešno posluje že od samega začetka. S skrbno izbrano veleprodajno mrežo partnerjev skrbijo za trženje in distribucijo televizorjev, mobilnih telefonov, ... Več

e-asist d.o.o.

Taborska cesta 19, 1230 Domžale, Tel: 040 879 080
Težave s tiskalniki? In to ravno takrat, ko imate največ dela? Z vključitvijo naprav v sistem nadzora, vam podjetje e-asist d.o.o. lahko zagotovi najmanjše število okvar ... Več
Bronasti partner

AKREDON d.o.o., Toner123.si

Moste 30, 4274 Žirovnica, Tel: 051 392 793
Spletna trgovina Toner123.si V spletni trgovini Toner123.si lahko izbirate med bogato ponudbo originalnih in kakovostnih kompatibilnih tonerjev ali kartuš za tiskalnike svetovno znanih ... Več
Zlati partner

Enaa / Gambit trade d.o.o.

Savska cesta 3a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 437 63 33
Gambit trade d.o.o. je eno najstarejših in uspešnejših računalniških podjetij pri nas. S svojo inovativnostjo premikajo meje. Tako so že leta 1999 postavili tudi Enaa prvo spletno ... Več