Programska oprema
25.03.2009 05:07
Posodobljeno 15 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Gmail z novo funkcionalnostjo

Razvijalci podjetja Google so spletnemu poštnem odjemalcu GMail dodali novo funkcionalnost, ki uporabnikom “preprečuje”, da bi v naglici poslali elektronsko sporočilo s pomanjkljivo ali celo žaljivo vsebino. Gre za programsko orodje Send Undo, ki v časovnem intervalu od pet do deset sekund, omogoča preklic že poslanega elektronskega sporočila. To naj bi bilo po ocenah razvijalcev podjetja Google dovolj, da se zvemo morebitne napake v elektronskem sporočilu, pozabljenega dela besedila ali pa se celo premislimo in želimo sporočilo preklicati.

Nova funkcionalnost spletnega poštnega odjemalca GMail dopolnjuje programsko orodje Mail Googles, ki uporabnikom preprečuje, da bi v opojnem stanju pošiljali elektronska sporočila z neprimerno ali celo žaljivo vsebino. Omenjena funkcionalnost v nekem določenem časovnem intervalu (privzeto je med 22 uro v petek in 4 uro zjutraj v soboto) pred pošiljanjem e-sporočila na zaslonu prikaže obrazec s petimi matematičnimi problemi. Za reševanje enostavnejših ali zahtevnejših matematičnih nalog ima uporabnik omejen čas. V kolikor uporabnik na zastavljena vprašanja odgovori pravilno, potem program smatra, da je priseben in jasnih misli ter e-sporočilo nemudoma pošlje do naslovnika.

Za aktiviranje storitve Mail Googles in/ali Send Undo je v elektronskem poštnem predalu Gmailu potrebno le klikniti na “Gmail Settings” (nastavitve za Gmail) in v zavihku Labs vključiti želeno funkcijo.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667

NCOM d.o.o.

Bičevje 5, 1000 Ljubljana, Tel: 040 855 519
Mobilne aplikacije so korenito spremenila način delovanja podjetij. Več kot 3 milijarde ljudi ima dostop do pametnega telefona. Mobilne aplikacije trenutno predstavljajo najučinkovitejši, ... Več

DATA COM. d.o.o.

Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana, Tel: 041 757 560
Komunikacija je moč. Je temeljni steber vseh področij življenja. V poslovni niši je vizualna komunikacija ključ za uspeh tržnih in oglaševalnih strategij. Človekova zmožnost ... Več