Računalništvo, telefonija
10.08.2019 07:50

Deli z drugimi:

Share

Namenski procesor Intel za umetno inteligenco

Intel s procesorjem Xeon Cooper Lake stavi na umetno inteligenco.
Intel s procesorjem Xeon Cooper Lake stavi na umetno inteligenco.

Trenutno je v tehnološkem svetu ena najbolj opevanih tem umetna inteligenca in rešitve, ki so neposredno povezane z njo. Podjetja zaradi tega na vseh področjih vanjo vlagajo zajetne vsote denarja in kadrovskih virov, saj gre za panogo, ki veliko obeta. V to so prepričani tudi inženirji podjetja Intel, saj so za to področje pripravili celo poseben strežniški procesor.

Procesor Intel Xeon s procesorskimi jedrni družine Cooper Lake ima za podporo umetne inteligence na voljo kar 56 procesorskih sredic. Prvi predstavnik nove družine pa je procesor Xeon Platinum 9282, ki je bil izdelan s pomočjo 14-nanometrske tehnologije. Novost je opremljena tudi s posebno tehnologijo, ki pripomore k nižji porabi električne energije za določene računske operacije.

Novi procesorji podjetja Intel so bili seveda pripravljeni za strežniške sisteme, ki se uporabljajo predvsem v laboratorijih in raziskovalnih inštitutih. Primerni bodo seveda tudi za podjetja, katerih ključna dejavnost je močno povezana z umetno inteligenco. Prvi procesorji Intel s procesorskimi jedri Cooper Lake bodo na voljo v prvi polovici naslednjega leta. To je tudi razlog, zakaj pri podjetju Intel še niso razkrili dobavljivosti in maloprodajne cene novosti.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

AGENCIJA ODMEV

Gregorčičeva ulica 3, 1000 Ljubljana,
Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808
Zlati partner

ANNI d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 580 08 00
Podjetje Anni, d. o. o., je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že praktično od samega začetka. Brez pretirane hvale lahko rečemo, da svoje delo opravljajo dobro, saj ... Več
Zlati partner

ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? ... Več