Življenjski slog
11.03.2022 07:35
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Znižajte stroške s pametnim prezračevanjem – ne mečite denarja skozi okno

Lunosov pametni prezračevalni sistem i-Vent, ki ga upravljate s pomočjo aplikacije, vam v primerjavi s klasičnim odpiranjem oken prihrani kar do 30 % energije in zagotavlja svež zrak 24 ur na dan 7 dni v tednu.
Ključna odlika pametne prezračevalne enote Lunos i-Vent je upravljanje s pomočjo mobilne aplikacije, ki je kompatibilna s sistemoma Android in iOS.
Ključna odlika pametne prezračevalne enote Lunos i-Vent je upravljanje s pomočjo mobilne aplikacije, ki je kompatibilna s sistemoma Android in iOS.

Precej Slovencev še vedno prisega na prezračevanje z večkrat dnevnim odpiranjem oken, kot so to počele naše babice. Če upoštevamo naraščajoče cene energentov, vidimo, da mečejo denar skozi okno, hkrati pa tovrstno prezračevanje ni dovolj učinkovito. Zato bi vam tudi vaša babica svetovala, da vzemite pamet v roke, stopite v korak s časom in si s kakovostnimi decentralnimi prezračevalnimi sistemi zagotovite zdravo bivalno okolje z nižjimi stroški.

Ali res dihamo slab zrak?

Zrak v notranjosti stanovanja ali hiše naj bi bil po raziskavah kar od 4 do 5-krat bolj onesnažen od zunanjega. Kuhanje, tuširanje, pomivanje, čiščenje in sušenje perila ustvarjajo obilo vlage, ob vsem tem pa v bivalne prostore izhlapevajo agresivna sredstva za čiščenje in pralni praški. Situacijo še dodatno poslabšamo, ko zaradi slabih vonjav kupimo osvežilce in dišave za prostor, ki zraka niti ne osvežijo niti ne očistijo, hkrati pa vsebujejo številne kemikalije, ki lahko slabo vplivajo na naše zdravje.

Ali obstaja rešitev?

Seveda obstaja – zračenje. Ampak ponoči najbrž ne boste trikrat vstali in prezračevali, hkrati pa nam življenjski slog ne omogoča pogostega in temeljitega zračenja niti čez dan. Poleg tega s pogostim odpiranjem oken ustvarjamo toplotne izgube in sploh spomladi v svoje stanovanje vnašamo neželene alergene (cvetni prah).

Zato so pametna rešitev prezračevalni sistemi, ki v naš dom dovajajo svež zrak podnevi in ponoči, s čimer v prostorih učinkovito odpravljamo odvečno vlago, plesen in slabe vonjave ter s tem poskrbimo za zdravo bivalno okolje.

Klik! In vaš dom je poln svežega zraka!

Ključna odlika pametne prezračevalne enote Lunos i-Vent, ki si jo v akciji Prezračimo Slovenijo lahko zagotovite do 50 % ceneje, je upravljanje s pomočjo mobilne aplikacije, ki je kompatibilna s sistemoma Android in iOS. Na ta način lahko hitro in enostavno na daljavo določite temperaturo in stopnjo prezračevanja za vsak prostor posebej. Prezračevalni enoti je priložen tudi priročen daljinec, s katerim spreminjamo hitrosti oz. intenzivnosti prehajanja zraka itd.

Glavne prednosti prezračevalnega sistema i-Vent, zaradi katerih je že v prvem letu prodaje postal pravi hit med zahtevnimi kupci tako v Sloveniji kot po svetu, so poleg upravljanja preko aplikacije še:

  • izjemno enostavna vgradnja, brez večjih posegov v stanovanje,
  • primeren za starejše hiše in stanovanja ali novogradnje,
  • enostavno in poceni vzdrževanje,
  • varčevanje z energijo,
  • tiho delovanje,
  • izredno nizka poraba energije pri delovanju,
  • brez prepiha zaradi prepišnega varovala in omejitve volumna zračnega pretoka,
  • trajni filtri, pralni pod tekočo vodo,
  • izberete lahko filtre proti alergijam.

Več preberite na lunos.si


Prijavi napako v članku
Članek je pripravljen v sodelovanju s podjetjem Lunos.


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

iRobot Slovenija

Masljeva ulica 3, 1230 Domžale, Tel: 01 530 04 60
Podjetje iRobot se kot vodilni svetovni proizvajalec robotov za domačo rabo že več kot 25 let posveča razvoju, oblikovanju in izdelavi robotov, ki ljudem pomagajo postoriti več. ... Več

MA-KO d.o.o.

Tovarniška cesta 2b, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 368 11 10
Se sprašujete, kako najti najboljšega ponudnika računalniških sistemov in storitev? Kriteriji dolgoletne izkušnje, kakovostne storitve in zadovoljstvo strank takoj obrodijo ... Več

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667

Mauco d.o.o.

Zalog 2, 6230 Postojna, Tel: 068 642 605
V poslovnem svetu diverzifikacija pomeni razvejanje poslovanja na druge kategorije izdelkov, panoge ali trge. Diverzifikacija je pogosto zaščitna mreža pred izpadom dela v posamezni ... Več