Igre
Tipkovnice in miške
07.06.2024 08:40

Deli z drugimi:

Share

White Shark KAIKEN: kompaktno gaming orožje na vaši mizi

Če tu pa tam radi odigrate kakšno računalniško igro ali to počnete redno, potem veste, kako pomembno je, da imate odzivno, zanesljivo in natančno tipkovnico. Zmago lahko od poraza loči zgolj en klik - in igre je lahko konec, »game over«.
Tipkovnica KAIKEN ni tipkovnica, ki samo neopazno tiči na mizi. Je elegantna, kakovostna, predvsem pa zanesljiva in odzivna tipkovnica za ljubitelje računalniških iger.
Tipkovnica KAIKEN ni tipkovnica, ki samo neopazno tiči na mizi. Je elegantna, kakovostna, predvsem pa zanesljiva in odzivna tipkovnica za ljubitelje računalniških iger.

Se vam je že zgodilo, da ste bili v računalniški igri poraženi zaradi slabe opreme? Ob naslednji igri bi vam lahko zmago zagotovila tipkovnica White Shark KAIKEN.

Ustvarjena za zahtevne igralce

Tipkovnica KAIKEN ni tipkovnica, ki samo neopazno tiči na mizi. Je elegantna, kakovostna, predvsem pa zanesljiva in odzivna tipkovnica za ljubitelje računalniških iger. S svojim črnim dizajnom in nastavljivo RGB LED osvetlitvijo v vsakem prostoru pričara gaming občutek. Na njeni površini bo pod vašimi prsti plesalo 64 mehanskih tipk in po nekaj dneh uporabe lahko rečemo, da je občutek odličen. Ker je to mehanska tipkovnica, je tudi bolj glasna od tipične membranske, ampak ravno to je čar mehanskih gaming tipkovnic. Tipke so odzivne, mehanski občutek ob pritiskanju nanje pa takšen, kot smo ga pričakovali.

White Shark KAIKEN je tipkovnica, ki bo prisostvovala marsikateri igričarski zmagi. Ko bomo poraženi, pa bo krivda najverjetneje na naši strani.

Odločajo lahko milisekunde – in tu se bo tipkovnica KAIKEN izkazala

Pogosto se zgodi, da razliko v igri naredijo milisekunde, in takrat vas gaming tipkovnica KAIKEN ne bo pustila na cedilu. S svojimi stikali »Red mechanical« zagotavlja odlično odzivnost, kar lahko potrdimo iz prve roke. Tipk med tipkanjem ni potrebno grobo pritisniti do konca, da bi zaznale vnos. So natančne, kot piše v specifikacijah pa imajo aktivacijsko silo 65g, kar uporabnik občuti tako, da dobi ob uporabi kar nekaj povratnih informacij.

Anti-ghosting je pri gamingu nujen

Anti-ghosting je pri gaming tipkovnicah zelo pomemben faktor, saj skrbi, da tipkovnica med igro zazna in zabeleži vse tipke, ki jih držiš ali klikneš hkrati.

Ghosting se namreč lahko pojavi, ko tipkovnica ne zazna pritiska na določene tipke ali zazna napačne tipke, ker smo jih več pritisnili sočasno. No, pri tej tipkovnici si vam s tem ne bo treba beliti glave. Anti-ghosting tehnologija namreč zagotavlja, da tipkovnica natančno zazna vsak pritisk tipke, tudi če jih pritisnemo sočasno ali v hitrem zaporedju. S tem poveča zanesljivost in natančnost.

Na žalost pa niso pristavili odstranjevalca tipk, kot smo ga videli pri tipkovnici White Shark KATANA, tako da se moramo za ta opravek tukaj malo bolj potruditi.

Kompaktna, a ima vse, kar gamer potrebuje

Kompakten dizajn omogoča, da so čim več tipk postavili na majhno območje. Če začnemo z njo opravljati pisarniška opravila, občutek v primerjavi s polno velikostjo tipkovnice in vsemi možnimi tipkami ni isti, a v svetu računalniških iger ima KAIKEN vse, kar potrebujete.

Tipke so razporejene tako, da izkoristijo vsak centimeter prostora. KAIKEN je, kakorkoli pogledamo, simpatična majhna tipkovnica, ki vključuje standardne tipke, je pa brez numeričnega dela, tako da se na desni strani pri tipki enter njen svet zaključi.

Odstranljiv kabel USB-C, s katerim jo povežemo z računalnikom, je lepo pleten, kar nam je v uredništvu všeč, je pa to bolj stvar okusa kot funkcionalnosti. Omogoča enostavno povezovanje in odklop po potrebi. Povežemo jo lahko žično ali brezžično preko Bluetootha, tako da v USB vhod na računalniku vstavimo namenski vmesnik (USB dong/stick). Če je druga naprava (na primer namizni računalnik) opremljena z Bluetoothom, pa namenskega vmesnika sploh ne potrebujemo.Prilagodljiva RGB osvetlitev


RGB osvetlitev je za nekatere ena najpomembnejših lastnosti gaming tipkovnic, in ja, KAIKEN se pri tem izkaže. Ima dinamično RGB osvetlitev z 22 različnimi efekti oziroma načini. S tem se boste lahko »igrali« kar nekaj časa in našli osvetlitev, ki vam bo najbolj ustrezala.

Na računalnik si lahko naložite tudi programsko opremo, s katero boste še lažje prilagajali barve.

50 milijonov pritiskov bi morali biti brez skrbi

Pri White Sharku pravijo, da se na tipkovnico KAIKEN lahko zanesete tudi dolgoročno – to dokazujejo testi, ki življenjsko dobo stikal ocenjujejo na 50 milijonov pritiskov.

Ima pa ta tipkovnica še eno pomembno lastnost. Je »slovenska« oziroma opremljena s slovenskimi znaki, tako da bodo Č, Š, Ž in Ć vedno pri roki.

Priporočena maloprodajna cena na spletni strani podjetja White Shark je 39,90 €. S tipkovnico White Shark KAIKEN prejmete kar 5 let garancije, ki jo imajo vsi izdelki iz linije Premium Line.

Tipkovnica White Shark KAIKEN je namenjena igranju iger, za kar je res odlično narejena – je majhna, kompaktna in opremljena z vsem, kar ljubitelji računalniških iger potrebujejo. Če pa želite svoj računalnik uporabiti še za kaj drugega in ste vajeni »polnih tipkovnic«, boste lahko ugotovili, da vam bo tu pa tam kakšna tipka manjkala. Tipke so – ker je je prvotno namenjena gamingu – zelo občutljive, kar pa se nam zdi njena prednost. Odlična je torej za gaming in občasno za  kakšno kratko besedilo.
Prijavi napako v članku
Članek je pripravljen v sodelovanju s podjetjem White Shark.
Vas zanima več iz te teme?
gaming tipkovnice


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ZwCAD SLOVENIA

Prečna 9b, 2000 Maribor, Tel: 02 471 12 40
ZwCAD Slovenia pod okriljem podjetja Birocom 2000 d.o.o. ponuja rešitve na področju CAD, CAD/CAM in CAE programske (in strojne) opreme. Več
Zlati partner

Brown Bear Team (BBT)

Gmajna 16, 1236 Trzin, Tel: 01 5622665
POSLOVNA linija – najboljši računalniki posameznega proizvajalca Računalniki iz POSLOVNE linije so tisti, na katere se lahko zanesemo, saj gre za izdelke najvišje kakovosti ... Več
Zlati partner

E-Rasta d.o.o.

Vodnikova ulica 2, 2250 Ptuj, Tel: +386 (0) 70 474 398
Podjetje E-RASTA je inovativno podjetje, ki se osredotoča na razvoj tehnoloških rešitev v povezavi z biometričnimi fotografijami in identifikacijo. Njihova glavna storitevje aplikacija ... Več

DATA COM. d.o.o.

Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana, Tel: 041 757 560
Komunikacija je moč. Je temeljni steber vseh področij življenja. V poslovni niši je vizualna komunikacija ključ za uspeh tržnih in oglaševalnih strategij. Človekova zmožnost ... Več