Strojna oprema
18.09.2006 08:50

Deli z drugimi:

Share

Leica na Photokini v novi podobi in številnimi novostmi

Podjetje Leica bo na sejmu Photokina, ki bo konec meseca septembra v nemškem Kölnu, predstavilo nove digitalne fotoaparate v praktično vseh segmentih oz. cenovnih razredih. Mini kompaktnemu aparatu C-Lux 1, ki je bil predstavljen maja, bodo dodali novi D-Lux 3 z 10 milijonskim tipalom, optičnim stabilizatorjem slike in velikim 2,8 palčnim zaslonom, V-Lux 1, z 10 MP tipalom, optičnim stabilizatorjem in 12-kratno povečavo. Z uvedbo modela Leica Digilux 3 bo podjetje na Photokini v Kolnu predstavilo prvo povsem digitalno Leica zrcalnorefleksno kamero z izmenljivimi objektivi in s tem predstavilo tudi tretji samostojni sistem fotoaparatov. Svetovno premiero pa do doživel težko pričakovani model M8, profesionalni digitalni fotoaparat z optičnim iskalom in izmenljivimi Leica objektivi serije M.


Leica M8

Digilux 3

Kot prvi model novega Leica D-Systema je Leica Digilux 3 opremljena z bajonetom FourThirds (3/4) standarda, ki predstavlja odprt standard objektivov za digitalne zrcalnorefleksne aparate. V kombinaciji z zmogljivim izmenljivim objektivom LEICA D VARIO-ELMARIT 2,8-3,5/14-50 ASPH., ki ima goriščno razdaljo od 28 do100 milimeterov glede na maloslikovni format, ponuja fotografom različne možnosti fotografiranja posameznih posnetkov.

LEICA DIGILUX 3 predstavlja v segmentu digitalnih zrcalno refleksnih aparatov nove mejnike: tradicionalna glede na rokovanje in izredna tehnična opremljenost cilja na klasične vrednote kot so preciznost, izredno kakovostna slika in čista govorica oblike obenem pa ponuja kreativno svobodo digitalnega fotoaparata.


Digilux 3 z vrha

Zaradi tega predstavlja idealno orodje za zahtevno reportažno fotografijo.Marius Eschweiler, produktni vodja za digitalne kompaktne aparate in za D-System v podjetju Leica Camera AG. 7,5 MP LiveMOS svetlobni senzor, zaščiten s filtrom proti prahu nam omogoča, da za kadriranje, kot pri kompaktnih fotoaparatih poleg optičnega iskala, uporabimo tudi živo sliko z velikega, 2,5 palčnega TFT-LCD zaslona. Razlika je le, da se v tem primeru lahko v celoti zanesemo na prikaz osvetlitve, izravnave beline in ostalih svetlobnih parametrov. Fotoaparat Digilux 3 bo dobavljiv v začetku novembra, v kompletu z objektivom pa bo priložena tudi 1GB SD kartica ter program za urejanje fotografij Adobe Photoshop Elements 4.0

Najpomembnejša novost pa je zanesljivo svetovna premiera Leicinega prvega, popolnoma digitalnega profesionalnega fotoaparata Leice M8. Gre za izdelek z 10 milijonskim tipalom, na katerega lahko namestimo objektive Leica serije M. Poleg tega bosta predstavljena še dva nova M objektiva, Leica ELMARIT-M 1:2.8/28mm ASPH, ki predstavlja trenutno najlažji objektiv in Leica TRI-ELMAR-M 1:4/16-18-21 mm ASPH, objektiv s tremi fiksnimi goriščnicami, ki je trenutno najbolj širokokotni objektiv tega sistema. Oba objektiva lahko namestimo tako na analogne modele M, kot tudi na najnovejšo Leico M8, le da pri slednji ob manjšem senzorju s faktorjem povečave 1.33 pokrivajo približno eno goriščno vrednost ožji zorni kot, to je 35 mm in 21-24-28 mm.


V-lux

Razen pregovorno vrhunske Leica optike, se tokratni modela D-Lux 3 in V-Lux 1 prvič tudi zares razlikujejo od sestrskih modelov Panasonic, saj imajo poleg bistveno drugačnih ohišij in preglednejših uporabniških menijev, precej izboljšane karakteristike kontrasta in barvnega zapisa slike. Razvoju slednjega so pri Leici namenili posebno pozornost, saj je prav zapis slike tisto, kar fotoaparate v resnici loči med seboj. Glavno vodilo razvoja novih zapisov pa je bilo približati se rezultatom reprodukcije slike, ki jih nudijo profesionalni filmi.

Posebnost novih modelov je tudi popolna dvoletna, pri zrcalno-refleksnem modelu Digilux 3 pa celo triletna garancija proizvajalca. Model Digilux 3 se standardno ponaša tudi z omejenim 6 mesečnim kasko zavarovanjem za vse poškodbe, kar je svetovna novost pri tovrstni opremi in dodatna potrditev, da gre za vrhunski izdelek, ki je vreden svojega denarja.

Celoten program digitalnih fotoaparatov Leica bo pri slovenskem distributerju, podjetju Fototrgovina d.o.o. na voljo do sredine novembra, prve dobave nove Leice M8 pa obljubljajo do konca leta.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888
Zlati partner

GROWTHCOM d.o.o.

PE Ljubljana, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 051 313 192
Growthcom - vaš specialist za digitalni marketing Svoje 10-letne izkušnje s področja prodaje in digitalnega marketinga je z nami delil direktor podjetja, David Fabjan. V Growthcomu ... Več

J-LAB d.o.o.

Šaleška cesta 20a, 3320 Velenje, Tel: 040 757 323
Vizija podjetja J-Lab je zadovoljiti stranke v skladu s sloganom - hitro, učinkovito in cenovno ugodno, ob tem pa so potrpežljivi in zanesljivi, na voljo ves dan, vse dni v tednu. Klik ... Več
Zlati partner

COMTRADE d.o.o.

Letališka cesta 29b, 1000 Ljubljana, Tel: 08 160 52 00
Comtrade je podjetje z dolgoletno tradicijo razvoja IT rešitev in storitev razvoja programske opreme. Svojim strankam zagotavljajo visoko usposobljenost za iskanje strokovnih rešitev ... Več