Programska oprema
26.06.2006 14:31

Deli z drugimi:

Share

Datalab in Oracle


Utrinek s tiskovne konference.

Slovenski proizvajalec poslovnih informacijskih sistemov DataLab Tehnologije in Oracle Software d.o.o. sta podpisala dolgoročno pogodbo o sodelovanju. Dogovor opredeljuje prehod poslovne aplikacije PANTHEON na Oraclovo tehnologijo in po izvedeni migraciji skupen tržni in marketinški nastop na obstoječih tržiščih, kakor tudi o širitvi na tržišča, kjer doslej DataLab ni bil prisoten.

Pri tehničnem prehodu na Oraclovo tehnologijo bo lokalna razvojna ekipa sestavljena iz DataLabovih razvojnih strokovnjakov in podjetja Abakus iz Kranja, enega od obstoječih slovenskih Oraclovih partnerjev, dobila vso tehnično ekspertizo, svetovanje in nadzor projekta s strani Oracla.

Strateško sodelovanje med obema podjetjema bo DataLabu omogočilo neodvisnost od operacijskega sistema in podatkovnega strežnika, kar predvsem razširja možnost prodaje strankam, ki uporabljajo Linux kot svoj osnovni operacijski sistem. Po končanem razvoju na Oracle tehnologiji bo Oracle DataLabu omogočil povezavo s svojo partnersko mrežo v državah Vzhodne, Srednje in Južne Evrope – od Baltika do Črnega morja, sam pa bo v vseh teh državah dobil tudi dostop do tistega dela tržišča, ki ga v preteklosti načeloma ni pokrival.

“Oracle prek svoje mreže 15.000 poslovnih partnerjev po vsem svetu, od katerih je kar polovica (7.500) neodvisnih proizvajalcev programske opreme, izpolnjuje večino potreb tržišča po rešitvah na Oraclovi tehnologiji. Veseli smo, da razširjamo svojo mrežo tudi z sodelovanjem z DataLabom, ki je že prisoten na številnih tržiščih v regiji in nam tako omogoča prodor tudi v SME segment”, je povedal Torsti Pullola, Alliance & Channells direktor v Oracle Corporation European Enlargement (CEE) in CIS.

Moreno Rodman, predsednik uprave DataLab d.d.: “Vizija podjetja Datalab Tehnologije d.d. je v desetih letih postati eno od vodilnih evropskih podjetjij na področju razvoja poslovnih informacijskih sistemov za mikro, mala in srednja podjetja. Za to, da bi to dosegli potrebujemo strateškega partnerja, ki že ima razvejano prodajno in partnersko mrežo v vseh državah kamor želimo in, ki nam je pripravljen pomagati tako po tehnični, kot tudi po tržni plati. Iskanje le-tega je bila ena od glavnih aktivnosti v zadnjem letu delovanja vodstva podjetja.
Verjamemo, da smo skupaj z Oraclom, s katerim začenjamo to sodelovanje, postavili temelje za prvo veliko, globalno slovensko zgodbo o uspehu na področju razvoja rešitev.”

Aplikacija PANTHEON™je primarno razvita za majhna in srednja podjetja in lahko s svojo modularno arhitekturo pokriva potrebe vseh podjetij z enim pa do več kot sto hkratnih uporabnikov. Preko DataLabovih podružnic in njihovih lokalnih partnerjev se prodaja v Sloveniji, na Hrvaškem, v Srbiji, v Črni Gori, na Kosovu, v Bosni in Hercegovini in v Makedoniji. Za vse naštete države je aplikacija že prevedena v lokalne jezike (vključno z Albanščino) in lokalizirana ter usklajena z lokalnimi zakoni in računovodskimi standardi. Narejeni so že tudi prevodi v angleščino, nemščino, italijanščino in poljščino. V prvi fazi so predvideni še prevodi in lokalizacije za Romunijo, Turčijo in Ukrajino, kasneje pa še za vsa ostala ciljna tržišča. Na dan 23.6.2006 uporablja PANTHEON™2.997 podjetij s skupaj 8.382 uporabniki. Oracle postaja DataLabov strateški partner na celotnem ciljnem trgu, na katerem DataLab pričakuje v naslednjih petih letih prodajo Oraclovih licenc v znesku šest milijonov ameriških dolarjev.

Glede na velikost posamezne inštalacije in glede na zahtevnost uporabnikov je del dogovora med podjetjema tudi način licenciranja, ki omogoča uporabo dveh različnih sklopov Oraclove tehnologije, v vsakem primeru pa bo cena le-te popolnoma sprejemljiva tudi za najmanjša podjetja, ki se bodo odločila za implementacijo PANTHEON™ poslovnega sistema.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Kaspersky

, ,
Kaspersky je globalno priznano podjetje, specializirano za raziskovanje, razvoj in ponudbo visoko zmogljivih varnostnih rešitev za informacijsko varnost in zaščito pred spletnimi ... Več

DRUŠTVO DUH ČASA

Trubarjeva cesta 72, 1000 Ljubljana, Tel: 06 815 40 63
Računalniki za socialno ogrožene Smo skupina računalniških zanesenjakov, ki le stežka gleda kako cele gore še uporabnih računalnikov in računalniških delov končajo na odpadu. ... Več

Seyfor d.o.o.

Cesta Goriške fronte 46, 5290 Šempeter pri Gorici, Tel: 05 393 40 00
Poslovni računalniški programi za javni sektor, podjetje, zasebnike ali obrtnike Saop je leta 1987 med prvimi v Sloveniji ponudil programsko opremo in je danes eden izmed vodilnih ... Več

Pilon AEC

Dunajska cesta 144, 1113 Bežigrad, , Tel: 0590 3 0590
Informacijsko modeliranje gradenj (BIM) je veliko več kot le tehnologija – to je zapleten postopek načrtovanja in gradnje, ki arhitektom pomaga pri ustvarjanju inovativnih stavb ... Več